Danny van der Sluis kwam afgelopen weekend in actie met de BMW van het TT Racing Team op het TT Circuit Assen. De weersomstandigheden en dus ook de baancondities waren erg wisselvallig, waardoor Danny met het team kon werken aan de afstelling voor zowel op een droge als natte baan.

Nadat het TT Racing Team met Danny van der Sluis eind mei al testdagen had afgewerkt op het TT Circuit Assen en Circuit Zolder, waren afgelopen weekend de eerste trainingsdagen van OW Cup organisator CRT Holland. Zowel vrijdag 5 juni als zaterdag 6 juni kwam Danny in de baan met zijn BMW S1000RR. De eerste sessie van vrijdag was droog, maar daarna waren alle sessies nat. Hierdoor kon de combinatie uit Staphorst werken aan een goede basisafstelling op een nat TT Circuit Assen.

Zaterdag 6 juni bestond uit drie sessies samen met de ONK SuperCup 1000 collega’s. De eerste sessie was op een droge baan. Deze training werd gebruikt om een nieuwe richting te proberen qua afstelling. Dit pakte niet goed uit, maar hierdoor werd er wel waardevolle informatie verzameld. Later op de dag was er nog een sessie op een halfnatte baan en aan het einde van de dag kon er nog een keer gereden worden op een droog circuit. Gedurende deze sessies werden er weer stappen voorwaarts gemaakt met de afstelling, waardoor het team de test met een goed gevoel kon afsluiten.

Danny van der Sluis #10: “Het weer was erg wisselvallig tijdens de trainingsdagen. Hierdoor konden we ook mooi werken aan de regensetup. Ik denk dat we een goede basis hebben gevonden, waar we verder aan kunnen werken. Zaterdag hadden we een aantal droge sessies. We hebben diverse dingen geprobeerd met de afstelling. Sommige pakten goed uit en andere minder, maar zo leren we de BWM steeds beter kennen. We proberen een goede basis te vinden tussen grip en bandenslijtage op het nieuwe asfalt in Assen. Al met al waren het goede testdagen en ik hoop dat ik snel weer op de motor kan zitten!”


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App