Vlak voordat op vrijdag op het Losail International Circuit in Qatar de lichten op groen gaan voor de eerste vrije training van het 2019 seizoen, werden de Official MotoGP Test dagen die gedurende het seizoen en begin 2020 zullen plaatsvinden bevestigd.

De officiële test die gepland staat op 29 en 30 augustus 2019, zal met zekerheid plaats gaan vinden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Ook is er een mogelijkheid dat er getest zal gaan worden op de Kymiring in Finland door de fabrieksteams die actief zijn in MotoGP (fabrikanten), maar hier zijn nog geen data voor bevestigd.

Zoals in 2018, zal er ook in 2019 een tweedaagse wintertest verreden worden op het Circuito de Jerez-Angel Nieto. De bevestigde datums hiervoor zijn 25 en 26 november.

Verder kijkend naar het 2020 seizoen, is de bevestiging daar dat het seizoen zal gaan starten met een zogenoemde shakedown test op 2, 3 en 4 februari. Sepang International Circuit is het toneel van deze test, waar daags na de shakedown test ook de officiële test zal plaatsvinden op 7,8 en 9 februari.

 

Handige links VisitQatar Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – donderdag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App