Scott Redding zal in 2020 de overstap maken naar het FIM Superbike World Championship. De momenteel in het British Superbike Championship uitkomende Brit zal uit gaan komen voor het Aruba.it Racing – Ducati team waar hij de opvolger wordt van de na dit seizoen bij het team vertrekkende Alvaro Bautista.

Nadat Ducati afgelopen weekend tijdens de British Grand Prix officieel bekend maakte dat Alvaro Bautista in 2020 definitief niet meer in de kleuren van het Aruba.it Racing – Ducati team actief zou zijn in het FIM Superbike World Championship actief zou zijn en gekozen heeft voor een lucratief contract bij een andere motorenfabrikant (Honda), heeft Ducati nu middels een officieel persbericht bevestigd dat de Brit Scott Redding komend seizoen de overstap zal maken naar het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap en binnen het Aruba.it Racing – Ducati team de teamgenoot zal worden van Chaz Davies.

De 26-jarige Redding stapte begin van dit seizoen, na vijf jaar actief te zijn geweest als coureur in de MotoGP klasse, over naar het British Superbike Championship. Niet zonder succes want de Brit wist op de Be Wiser Racing Ducati Panigale V4 R reeds zes overwinningen en vijf pole positions te scoren en bezet momenteel de tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap

Scott Redding: “Ik ben echt blij om me aan te sluiten bij het Aruba.it Racing – Ducati team, iets wat ik al heel lang wil, want om met een team te mogen gaan werken dat mee kan doen voor een wereldtitel is echt een geweldige kans voor mij. Uiteraard moet ik me nu eerst nog volledig blijven focussen op het Britse Superbike-kampioenschap, want ik wil proberen voordat ik weer terugkeer in een wereldkampioenschap de BSB titel te winnen met de Be Wiser Ducati. Dank aan alle mensen die hebben geholpen om deze droom waar te maken, ik niet wachten om voor de eerste keer op de Panigale V4 R-fabriekmachine te stappen in het World Superbike Championship.”.

Scott Redding wordt binnen het team de teamgenoot van Chaz Davies, de Brit die in 2020 aan zijn zevende seizoen op een Ducati zal beginnen.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App