Oli Bayliss treedt in voetsporen vader Troy Bayliss

685
troy-en-oli-bayliss
Troy (l) - en Oli Bayliss (r) | foto© Russell Colvin

Oli Bayliss zal komend weekend zijn debuut gaan maken als coureur op een Ducati Superbike machine. De jonge Australiër zal zijn debuut maken in de Superbike klasse in de kleuren van het DesmoSport Ducati team, het team waar zijn bekende vader mede-eigenaar is.

De 17-jarige Oli Bayliss zal komend weekend op de Morgan Park Raceway, gelegen op zo’n 160km ten zuidwesten van de stad Brisbane, zijn Superbike debuut gaan maken tijdens een wedstrijd meetellend voor de Queensland Road Racing Series. De zoon van World Superbike legende Troy Bayliss zal uit gaan komen als teamgenoot van Mike Jones binnen het DesmoSport Ducati team.

Oli Bayliss: “Dit is een enorm moment in mijn racecarrière en iets waar ik zeer, zeer dankbaar voor ben. Ik kan Ben [Henry] en papa eerlijk gezegd niet genoeg bedanken voor het feit dat ze me deze kans hebben gegeven. Ik ben gewoon erg benieuwd wat we komend weekend samen kunnen doen. Het is mijn eerste keer op een Superbike, ik ga dan ook niet te veel druk op mezelf zetten. Ik ga in eerste instantie gewoon naar buiten om plezier te maken en me comfortabel te voelen op de motor. Ik heb het geluk dat Ben, Mike en papa me zullen ‘coachen’ tijdens mijn eerste weekend op de Italiaanse machine, dus ik ben in zeer goede handen. Nogmaals, enorm veel dank aan het DesmoSport Ducati team, onze sponsors en iedereen die het team en ik steunt. Ik kan niet wachten tot het weekend, dat is zeker!

Zoon van drievoudig WorldSBK-kampioen en MotoGP-racewinnaar Troy Bayliss, die mede-eigenaar is van het DesmoSport-team, legt uit dat het een grote stap zal zijn voor zijn zoon, die inmiddels al 19 races op zijn naam heeft staan in het Australische Supersport-kampioenschap.

Troy Bayliss: “Ik ben erg blij om Oli de stap naar een Superbike te zien maken en ik ben blij dat we in staat zijn om hem zijn debuut op een Ducati te kunnen laten maken. Het is gek om te denken dat ik meer dan tien jaar ouder was dan Oli toen ik voor het eerst op een Superbike reed, maar de realiteit is dat hij er klaar voor is. Hij is de afgelopen 18 maanden veel groter geworden, zowel mentaal als fysiek, en zowel Ben [Henry] als ik kijken er naar uit om hem te helpen de stap van Supersport naar Superbike succesvol te maken.”

Vader Troy Bayliss wist in zijn carrière maar liefst 52 overwinningen te behalen in het World Superbike kampioenschap. Tijdens één van zijn uitstapjes naar het MotoGP wereldkampioenschap wist de Australiër in het Spaanse Valencia ook verrassend een MotoGP race op zijn naam te schrijven.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App