Ondanks winst voor Ligtermoed, een lastig weekend voor BB64 Academy rijders

346
Dean Gouw #21 | foto© Rob Mulder

Afgelopen weekend waren de drie coureurs aanwezig in Assen, voor Thije Ligtermoed en Jur Wattel stonden er zowel op zaterdag als zondag 2 wedstrijden op de Molenaar NSF gepland. Dean Gouw nam deel in de minibike junioren B klasse, welke alleen op de zondag 2 wedstrijden verreden. Het weekend werd gekenmerkt door wisselende weersomstandigheden.

Zaterdag wedstrijd 3 van het NK
Na een natte vrije training en droge kwalificatie eiste Ligtermoed de polepositie op, Wattel kon zijn ritme op het droge niet vinden en moest genoegen nemen met een teleurstellende 10de startplek.

Race 1 startte op een bijna droge baan, alvorens de regen opnieuw naar beneden kwam. Ligtermoed kon geen goed gevoel krijgen met de snel wisselende omstandigheden en moest na een aantal ronden het veld te hebben aangevoerd genoegen nemen met P3. Wattel die ook worstelde met de omstandigheden finishte als zevende.

Op de inmiddels droge baan wist Ligtermoed race 2 na een spannende strijd nipt te winnen, Wattel moest na een moeizame wedstrijd genoegen nemen met P8.

Met zijn derde en eerste plek werd de dag met winst afgesloten door Ligtermoed. Wattel kende met een achtste plek in het dag klassement een zware dag.

thije-ligtermoed
Thije Ligtermoed (17) en Jur Wattel (46) | foto© Rob Mulder

Zondag wedstrijd 4 van het NK
In een kwalificatie waarin de regen een grote rol zou spelen wist Wattel een zesde tijd te behalen, Ligtermoed die in tegen stelling tot de meeste anderen niet een hele droge ronde kreeg kwam niet verder dan P8.

In de natte race 1 verhoogde Wattel in de eindfase het tempo flink, en wist met de snelste wedstrijd ronde de vierde plek te bemachtigen, Ligtermoed kon het vertrouwen niet vinden en werd zevende.

Race 2 was droog, Ligtermoed meldde zich vanaf P8 binnen een halve ronde in de top 4. Er werd hard gestreden en goed verdedigd, plek 4 op 0,5s van de winnaar was het resultaat. Wattel miste het tempo om de 4-koppige kopgroep bij te houden en werd zesde.

In het dag klassement pakte Wattel de vijfde stek voor Ligtermoed.

Gouw die na een sterke laatste kwalificatie vanaf de derde plek mocht starten kende een dramatische wedstrijddag, een mechanisch defect in race 1 en een late valpartij in race 2 vanaf een tweede plek zorgde voor 2 x een DNF.

Thije Ligtermoed #17 “Op de half natte baan kon ik niet het juiste gevoel krijgen om voor de winst te strijden, ik ben blij dat ik zaterdag heb kunnen winnen. Zondag werd door de ongelukkige kwalificatie een stuk moeilijker, ik heb het maximale eruit gehaald en de schade beperkt gehouden, helaas zat er niet meer in. Op naar de volgende!!”

Jur Wattel #46 “Dit was niet mijn weekend, na mijn podium tijdens de laatste wedstrijd had ik meer verwacht. Over de eerste race op zondag ben ik tevreden, die ging lekker. Volgende week naar Veldhoven, een baan waar ik sterk ben, daar kijk ik naar uit. Dit weekend wil ik graag snel vergeten”

Dean Gouw #21 “Het was erg leuk op na lange tijd weer op mijn minibike te zitten, dit was wel erg wennen, gelukkig kreeg ik in de laatste kwalificatie het goede gevoel terug. In de wedstrijden was ik snel genoeg voor het podium, helaas ging mijn motor in race 1 stuk, en kwam ik ten val in race 2. Hier baalde ik enorm van en het heeft wel even geduurd voordat ik weer kon lachen. Hopelijk mag ik snel weer in Spanje rijden op mijn MIniGP”

Komende weekend staat voor Ligtermoed en Wattel NK 5 op het kartcircuit de Landsard op het programma. Wanneer Gouw voor zijn tweede wedstrijd weer naar Spanje mag is op dit moment nog onduidelijk.

BB64 Academy De BB64 Academy helpt jonge rijders bij de start van hun carrière. Jong beginnen is een pre om verder te komen in deze wereld, de beperkte tijd die er is moet goed gebruikt worden om halverwege je tienerjaren klaar te zijn voor het echte werk. Naast talent en de juiste mentaliteit komen nog veel meer zaken kijken om een kans te krijgen in de mondiale competities.

Handige links NK Junior Moto Racing (3) Assen :

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.

Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.