Het seizoen van Wayne Tessels in de World Supersport is ongelukkig begonnen op Motorland Aragon. Tijdens de vrijdagsessies waren er de nodige technische problemen. In de wedstrijd werd een stap voorwaarts gemaakt, maar vanwege een defecte koppeling zat er in het tweede deel van de race niet meer in dan een tweeëntwintigste positie.

Afgelopen weekend reed het ChromeBurner Wayne’s Racing Team de eerste race van het seizoen op Motorland Aragon. Wayne Tessels komt uit in de FIM Europe Supersport Cup binnen de World Supersport klasse. Tijdens de vrijdagtrainingen kreeg het team te maken met diverse uitdagingen, omdat er technische problemen waren aan de Kawasaki ZX-6R. Tijdens de kwalificatie probeerde Tessels het om te buigen, maar het was lastig om in dit sterke veld grote stappen voorwaarts te maken. Tessels kwalificeerde zich als vijfentwintigste voor de wedstrijd.

In de race wist Tessels een stap voorwaarts te maken en het gevoel met de motor was duidelijk een stuk beter. In de openingsfase van de race wist de 23-jarige coureur meerder plaatsen te winnen en kwam in achttiende positie te rijden. Tevens vocht Tessels in een grote groep rijders voor het laatste punt. Helaas kreeg Tessels in het tweede deel van de race problemen met de koppeling, waardoor terugschakelen nagenoeg onmogelijk was. Tessels kwam als tweeëntwintigste over de finish en werd daarmee vierde in de FIM Europe Supersport Cup.

Wayne Tessels: ‘Dit was niet de start van het seizoen waar wij op gehoopt hadden. In de race hebben we wel een stap kunnen maken en dat is positief voor de komende races. Helaas kregen we in het tweede deel van de wedstrijd een probleem met de koppeling, waardoor ik in de laatste ronde zelf nog buiten de baan kwam. Laten we hopen dat we nu ons portie pech voor dit jaar gehad hebben. We gaan ons nu opmaken voor de thuisrace en daar gaan we volgende week vol goede moed aan beginnen!’

Volgende weekend (20 t/m 22 april) is de thuisrace ChromeBurner Wayne’s Racing Team op het TT Circuit Assen. Hopelijk tot volgende week!

 

Handige links Pirelli Aragón Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag