Max Biaggi heeft via zijn social mediakanalen bekend gemaakt dat in de afgelopen nacht zijn vader Pietro onverwachts is overleden. Pietro Biaggi, één van de belangrijkste personen gedurende de carrière van de voormalig MotoGP en WorldSBK coureur, is 77 jaar geworden.

Zesvoudig wereldkampioen Max Biaggi rouwt om de dood van zijn vader Pietro. De “sor Pietro”, zoals hij bekend stond in de MotoGP paddock, was een belangrijke steunpilaar voor de voormalig coureur. Hij was het die zoon Max steunde tijdens de eerste stappen als coureur op het Vallelunga circuit, vervolgens tijdens zijn verdere carrière belangrijk was achter de schermen maar ook in zijn privé-leven van grote betekenis was voor de toch wel flamboyante Italiaan.

 


Het nieuws kwam zaterdagochtend als een donderslag bij heldere hemel binnen in de paddock van het Le Mans circuit waar dit weekend de Franse Grand Prix wordt verreden en waar Max Biaggi aanwezig was met zijn Max Racing Team. Direct na het horen van het trieste nieuws verliet Biaggi het circuit om onmiddellijk terug te keren naar Rome.

“Hier ben je nooit klaar voor”, schreef Biaggi op zijn social media profiel. “Maar nu meer dan ooit ben ik dat niet meer. Je hebt niet op me gewacht, papa. Ik heb tevergeefs geprobeerd om er op tijd te zijn, maar ik heb gefaald. Mijn grootste spijt is dat ik je niet voor de laatste keer even kon omhelzen, wie weet of ik het mezelf ooit zal vergeven…. maar mezelf kennende sluit ik dit uit. Je bent er altijd voor mij geweest en ik had bij je moeten zijn. Ik heb een kloof in mijn hart. Wat ik zou willen dat het vandaag niet zo was als vandaag. Vergeef me. Jij bent en blijft altijd mijn held. Maximiliaan.”

Aron Canet, één van de coureurs van Max Biaggi’s team reed zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie als teken van steun met een zwart lint op zijn KTM Moto3 machine.

 

Handige links SHARK Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App