Pearle Gebben Racing test in Assen ter voorbereiding op het IDM seizoen

368
dion-otten
Dion Otten | foto© Damon Teerink - Racing Passion Photography

Het volledige Pearle Gebben Racing team kwam woensdag 1 juli in actie tijdens een testdag op het TT Circuit Assen. Het Drentse raceteam heeft met zijn rijders Dion Otten, Ruben Bijman en Jef Van Calster weer een helder doel om naar toe te werken, nu het IDM onlangs de aangepaste kalender voor het seizoen 2020 heeft gepresenteerd.

Na diverse tests in het voorjaar, en vervolgens mei en juni kwam Pearle Gebben Racing woensdag 1 juli met haar drie rijders in actie op het TT Circuit Assen tijdens een testdag georganiseerd door de KNMV. Voor Dion Otten was dit de eerste keer dat hij weer in actie kwam op zijn Yamaha R6, nadat hij zijn schippersbotje brak tijdens een training op de TT Junior Track. De training verliep goed voor Dion en hij had gelukkig weinig hinder van zijn polsblessure.Dion: “We hebben de dag goed en rustig opgebouwd, zeker omdat ik pas donderdag uit het gips kwam. Onder het rijden geen pijn gehad en we hebben veel dingen kunnen testen. Het ritme zat er direct al goed in!”

Ruben Bijman en Jef Van Calster maakten testmeters met de Yamaha R3 motoren van Pearle Gebben Racing. Ruben had een uitstekend tempo en kon zich goed meten met de WK-rijders.

Ruben: “Het was een top dag! Ik wil hiervoor mijn sponsoren en de KNMV bedanken. Ik ben daarnaast echt blij met de IDM kalender. Ik kan niet wachten om weer te gaan knallen en we gaan zeker voor het podium!”

Jef moest in het begin even op gang komen, maar wist zich vervolgens constant te verbeteren. De 14-jarige Belg na afloop:

Jeff: “Samen met het team hebben we goed gewerkt aan de afstelling van de motor. We hebben hier goede stappen in gezet en hier hopen we tijdens de volgende test in Hockenheim verder aan te werken.”

Verder kwam de IDM organisatie dinsdag 30 juni met goed nieuws door de hernieuwde kalender voor het seizoen 2020 te presenteren. Op de planning staan vier evenementen, te beginnen met de thuisrace van het team van 14 t/m 16 augustus op het TT Circuit Assen. Vervolgens zijn er in september doordeweekse evenementen op de Sachsenring en Lausitzring. Eind september wordt het IDM seizoen afgesloten op Hockenheim. Deze evenementen worden allen vooralsnog zonder publiek verreden, maar de races zijn wel te volgen met beelden via een livestream. In de komende maand heeft Pearle Gebben Racing meer testmomenten gepland ter voorbereiding op de start van het IDM seizoen.

IDM kalender 2020

  • Ronde 1 – 14 t/m 16 augustus – TT Circuit Assen
  • Ronde 2 – 7 & 8 september – Sachsenring
  • Ronde 3 – 11 & 12 september – Lausitzring
  • Ronde 4 – 25 t/m 27 september – Hockenheimring