Pepijn Bijsterbosch geteisterd door remproblemen in Schleiz

298
pepijn-bijsterbosch
Pepijn Bijsterbosch - Schleiz | foto© Damon Teerink

Pepijn Bijsterbosch had zich veel meer voorgesteld van de IDM Superbike races in Schleiz. Het uitdagende circuit ligt de coureur woonachting in de Punthorst normaal erg goed. In deze editie kampte Pepijn telkens met remproblemen, waardoor er niet meer inzat dan een dertiende plaats in de eerste race. In de tweede race viel de BMW-coureur vroegtijdig uit.

De derde ronde van het IDM Superbike 1000 kampioenschap werd afgelopen weekend (23 t/m 25 juli) verreden op het semipermanente en uitdagende circuit van Schleiz. Tijdens de trainingen wist Pepijn Bijsterbosch constant zijn rondetijd verder aan te scherpen, alleen ging de progressie in zijn ogen niet snel genoeg. Bijsterbosch kampte gedurende de trainingsdagen met remproblemen en was dan ook niet tevreden met zijn dertiende kwalificatietijd voor de races op de Schleizer Dreieck.

Nadat dat zaterdag de remproblemen opgelost leken te zijn, begon Bijsterbosch met vertrouwen aan de wedstrijddag. Echter kwamen de problemen met de remmen weer terug in de races. In de eerste race had Bijsterbosch een goede start, maar viel hij al snel een paar plaatsen terug, omdat hij moeite had om de motor gestopt te krijgen. De BMW-coureur kon dan ook niet mee met de strijd voor de top-tien klasseringen. Wel wist hij in de slotfase het duel van een andere rijder voor de dertiende plaats te vinden. Hierdoor scoorde Bijsterbosch drie IDM punten in de eerste race.

Voor de tweede race werd er alles aan gedaan om de remproblemen op te lossen, helaas zonder resultaat. Bijsterbosch had zich als doel gesteld om met de groep mee te gaan, die ruim binnen de top-10 aan het strijden was. Helaas kwam het daar niet van, want de remproblemen waren nog heftiger vergeleken met de eerste race. Bijsterbosch schoot twee keer rechtdoor en besloot toen dat het veiliger was om de motor naar de pits te sturen. Begrijpelijk was Bijsterbosch zwaar teleurgesteld. Het team gaat in de komende dagen analyseren hoe de problemen opgelost kunnen worden.

Pepijn Bijsterbosch: “Natuurlijk ben ik zwaar teleurgesteld, want we hadden veel meer van dit weekend verwacht. Schleiz is de laatste edities een baan geweest waar ik goede resultaten heb neergezet. Het ritme was tijdens de trainingen niet slecht, alleen de remproblemen zorgden ervoor dat we telkens maar beperkt progressie konden maken. In de eerste race nog een paar punten kunnen pakken, maar de tweede race moeten we snel vergeten. We moeten gaan analyseren hoe de problemen kunnen verhelpen, zodat we weer kunnen strijden voor de posities waar we thuishoren tijdens de IDM races in Assen.”

De volgende wedstrijd is de thuisrace van Pepijn op het TT Circuit Assen. Deze vierde ronde van het IDM Superbike kampioenschap staat gepland van 13 t/m 15 augustus.
Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter