Andrea Locatelli verovert de pole position in zijn laatste World Supersport raceweekend. De wereldkampioen was de snelste voor Kawasaki-coureurs Lucas Mahias en Philipp Oettl op het circuit van Estoril. Steven Odendaal kwalificeerde zich als negende en Glenn van Straalen klokte de twintigste tijd.

Na drie vrije trainingen was Philipp Oettl de snelste World Supersport coureur op het Circuito do Estoril, voor Hannes Soomer en Andrea Locatelli. Steven Odendaal was achtste voor EAB Ten Kate Racing, terwijl Glenn van Straalen op plaatst drieëntwintig stond na drie trainingen. Het werd tijd om de startplaatsen voor de twee wedstrijden te gaan bepalen in de Superpole. De omstandigheden waren goed in Portugal.

Tijdens de eerste minuten was Lucas Mahias bovenaan de tijdlijst te vinden. De sessie begon minder goed voor Soomer. Hij gleed langzaam onderuit in bocht 10 en zocht daarna de pits op. Later kon Soomer wel weer deelnemen aan de Superpole, maar het noodlot sloeg snel weer toe. Soomer ging opnieuw onderuit, één bocht verder dan de vorige keer. Ook nu kon de Yamaha-coureur zijn motor terugbrengen naar de pits.

Met een kwartier te gaan werd Mahias van plaats één verstoten door wereldkampioen Locatelli. Van Straalen was op plaats tweeëntwintig te vinden in deze fase. De Nederlander wist zijn tijd hierna flink te verbeteren en schoof op naar plaats negentien. Bovenin waren de verschillen erg klein tussen Locatelli, Raffaele de Rosa en Mahias. Oettl stond op plaats vier toen de laatste tien minuten aanbraken.

De Rosa pakte de eerste positie af van Locatelli, met zeven minuten op de klok. De laatste fase was interessant met veel coureurs die hun tijd wisten te verbeteren. Uiteindelijk was Locatelli de snelste van het stel, voor Mahias. Oettl mag tijdens de wedstrijden ook vanaf de eerste startrij vertrekken.

De Rosa moest genoegen nemen met de vierde positie. Danny Webb en Isaac Viñales eindigden als vijfde en zesde. De derde startrij wordt gevormd door Manuel Gonzales, Jules Cluzel en Odendaal. Van Straalen wist zijn tijd ook aan te scherpen tijdens de laatste minuten en eindigde daarmee als twintigste in de Superpole.

De eerste World Supersport race gaat zaterdag om 16.15 uur Nederlandse tijd van start in Portugal. Het kampioenschap is beslist, maar er is nog genoeg om voor te strijden.

Handige links Pirelli Estoril Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App