Podiumplaatsen en een strak tempo voor Glenn van Straalen in Assen

367
glenn-van-straalen
Glenn van Straalen | foto© Jan Timmerman

Glenn van Straalen heeft twee tweede plaatsen gescoord in de Dutch Supersport races tijdens de vierde ronde van het Nederlandse IDC kampioenschap in Assen. De NIWA Racing coureur had een strak tempo en streed in beide wedstrijden om de winst. In de tweede race had Glenn geen geluk met een achterblijver, waardoor hij in de laatste GT-bocht een zo goed als zekere overwinning verloren zag gaan.

Afgelopen weekend (16 t/m 18 juli) nam Glenn van Straalen deel aan de vierde ronde van het International Dutch Championship  op het TT Circuit Assen, waar de zesde en zevende race van het Dutch Supersport seizoen op het programma stond. Tijdens de trainingen en kwalificaties was Glenn gelijk snel op zijn Kawasaki ZX-6R van NIWA Racing. In de kwalificatie zette de coureur uit Hoogkarspel met een relatief oude band een 1’42.167 op de klokken, een tijd die goed was voor een tweede startpositie voor de races.

In de eerste race verloor Glenn bij de start een aantal plaatsen, maar wist hij in de eerste ronde al terug te komen naar een tweede positie. Samen met Jaimie van Sikkelerus wist hij ver weg te rijden bij de concurrentie. Het tempo vooraan lag hoog. Het duo vooraan wisselde regelmatig van positie en kwam in de tweede helft van de race ook veel achterblijvers tegen. Glenn kwam een paar keer niet goed uit bij inhalen van deze langzamere rijders en kon in de laatste ronde net geen aanval meer doen op de overwinning. Glenn finishte op één tiende van Van Sikkelerus als tweede.

Zondagmiddag in de tweede race ging het tempo nog verder omhoog en toen wist de top-drie, want deze keer kon ook gastrijder Patrick Hobelsberger volgen, veel rondetijden in de 1’41 te klokken. Glenn ging als derde de Haarbocht in, maar wist in de eerste ronde zowel Hobelsberger en Van Sikkelerus te passeren. Gedurende de race wist de Kawasaki-coureur langzaam iets weg te rijden en een seconde voorsprong te pakken. In het slot van de race wisten Glenn’s achtervolgers weer aan te sluiten. De NIWA Racing coureur bleef leiden en ging als eerste op de laatste GT-bocht af. Een achterblijver had echter de kopgroep niet in de gaten, waardoor Glenn moest uitwijken in de grindbak en slechts als derde finishte. Omdat Hobelsberger buiten mededinging reed, mocht Glenn op de tweede positie plaatsnemen op het podium.

Glenn van Straalen: “We hebben dit weekend een heel goed tempo laten zien in Assen. Het zat in de slotfase niet helemaal mee, waardoor we niet met een overwinning naar huis gaan, maar dat hoort ook bij racen. Ik ben erg blij met ons ritme en het waren mooie duels op de baan. Nu gaan ons klaarmaken voor de derde ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap in Schleiz. Het is een nieuw circuit voor mij, maar ik kijk er naar uit om daar voor goede resultaten te gaan.”

Komende week reist NIWA Racing met Glenn door naar het semipermanente circuit van Schleiz in Duitsland, waar van 23 t/m 25 juli de derde ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap op het programma staat.

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]