Pol Espargaró: “Beslissing van KTM was zeker niet eenzijdig”

5216
pol-espargaro
Pol Espargaró | foto© Red Bull Content Pool

Eerder deze week werd bekend dat Augusto Fernandez en Pedro Acosta in 2024 het rijders duo vormen binnen GASGAS Factory Racing Tech3. Dit nieuws betekent vanzelfsprekend dat er binnen het team geen plaats meer zal zijn voor Pol Espargaró en dat de Spanjaard zijn vaste startplaats als MotoGP coureur kwijt is. De coureur in kwestie heeft voor het eerst persoonlijk gereageerd, en het blijkt dat het geen eenzijdige beslissing is geweest.

Augusto Fernandez, Pol Espargaró, Jack Miller en Brad Binder zijn dit seizoen de vier coureurs die de KTM (GASGAS) eer hooghouden in de koningsklasse. Maar de afgelopen tijd werd het al steeds duidelijker dat één van deze vier coureurs na dit seizoen hun plaats af moest gaan staan voor de komst van Pedro Acosta. Verschillende namen werden er de afgelopen tijd genoemd, in eerste instantie viel de naam van Miller, vervolgens wisten diverse bronnen te melden dat Fernandez plaat zou moeten maken voor de komst van zijn landgenoot maar uiteindelijk kwam het hoge woord eruit en meldde KTM middels een officieel persbericht dat Espargaró een andere rol gaat krijgen binnen de KTM-familie en dat Acosta in 2024 zijn plaats binnen GASGAS Factory Racing Tech3 over zal nemen.

Voor velen kwam het nieuws als een donderslag bij heldere hemel, immers Espargaró is één van de meest ervaren coureurs, sterker nog hij was in 2017 de eerste coureur die door KTM gecontracteerd werd voor hun MotoGP project. Voor de Spanjaard zelf ligt het anders zo heeft hij middels een bericht op social media laten weten.

Pol Espargaró: “Hallo allemaal, zoals jullie weten ben ik geen fan van sociale media, maar omdat ik veel berichten ontvang van aanmoediging/steun voor het nieuws van de Pierer Mobility Group over onze toekomst, wilde ik een paar dingen graag met jullie delen. Allereerst heel erg bedankt voor alle berichten, toch wil ik zeggen dat het geen eenzijdige beslissing is geweest, integendeel zelfs!
Het is waar dat ik graag fulltime in de MotoGP had willen blijven racen, omdat ik denk dat ik nog steeds de snelheid heb om tot de besten te behoren. Maar de waarheid is dat de stap opzij die ik volgend jaar zal zetten, door me bij het testteam aan te sluiten en het aan de start verschijnen middels een aantal wildcardoptredens, het resultaat is van een goede verstandhouding tussen twee partijen gezien de contractuele problemen waarin de groep zich momenteel bevindt en het denken aan een langdurige samenwerking om van Pierer Mobility Group de referentie te maken binnen het MotoGP World Championship! Er zijn nog veel races te gaan dit jaar en ook in de toekomst, en aangezien ik één van degenen ben die geloven dat eenheid kracht is, zullen we samen blijven werken om een ​​gedenkwaardig einde van het seizoen te bereiken!”

Met deze nieuwe ontwikkeling komt er een einde aan een periode van tien jaar waarin Espargaró als vaste deelnemer aan de start stond in de koningsklasse. Ondanks dat Espargaró in zijn post op social media al een tipje van de sluier oplichtte van zijn toekomst werden er in het door KTM verstuurde persbericht nog geen verdere details prijsgegeven over deze kwestie. De Oostenrijkse motorenfabrikant hield het bij de mededeling dat de Spanjaard als een “prominent lid van het MotoGP-programma aan beide zijden van de pitmuur” deel uit zal blijven maken van de KTM-familie.Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’