Pol Espargaró ook in 2019 en 2020 met KTM in koningsklasse

9
pol-espargaro
Pol Espargaró | foto© KTM images

KTM en Pol Espargaró hebben hun huidige overkomst met twee jaar verlengd. De jongste van de twee broers Espargaró zal hiermee ook in 2019 en 2020 zijn huidige team trouw blijven en als Red Bull KTM Factory Racing coureur actief zijn in de koningsklasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Het Red Bull KTM Factory Racing team heeft woensdagmiddag voorafgaand aan de Gran Premio Red Bull de España in Jerez bekend gemaakt dat men overeenstemming heeft bereikt met Pol Espargaró om ook in 2019 en 2020 als coureur actief te blijven voor het team.

Pol Espargaró was één van de eerste rekruten die door KTM werd aangenomen op het moment dat men de strijd aan wilde gaan met de allerbeste teams en fabrieken in de koningsklasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De nieuwe overeenkomst met de Spanjaard betekend dat hij vier seizoenen als vertegenwoordiger van KTM op zal treden, het het Oostenrijkse merk dat de komende jaren grootste plannen heeft binnen het MotoGP wereldkampioenschap.

Pol Espargaró: “Het was heel gemakkelijk voor mij om deze beslissing te nemen; ik heb zelfs geen minuut aan een andere mogelijkheid gedacht. Ik kan jullie niet vertellen hoe blij ik ben dat ik bij dit geweldige project betrokken ben, ondanks de vele uitdagingen en het vele werk dat we nog moeten doen. Ik hou van de KTM-filosofie en ik wil blijven proberen onze gezamenlijke doelen te bereiken. Ik weet niet wanneer we het kunnen doen, maar ik weet zeker dat het op een dag gaat lukken. Ik moet mijn hele crew, onder leiding van mijn crew chief Paul Trevathan, en zeker ook Mike Leitner en Pit Beirer bedanken voor hoe ze me motiveren en hoe ze me altijd ondersteunen. En natuurlijk alle mensen die in de fabriek in  Munderfing werke. Wij zijn een team met een ambitieus doel. Ik geniet van mijn beste momenten in het MotoGP-kampioenschap, en ik ben erg blij om te weten dat ik hier in ieder geval tot 2020 door zal gaan”.

Wie de komende twee seizoen de teamgenoot zal worden van de 26-jarige Espargaró, geboren in Granollers – in de schaduw van het Circuit Barcelona-Catalunya – is nog niet bekend. De belangrijkste kandidaat hiervoor lijkt echter de Fransman Johann Zarco.