Prachtige trainingsweek voor Danny van der Sluis 

46
danny-van-der-sluis
Danny van der Sluis - TT Circuit Assen | foto© Jan Timmerman - JTS fotografie

Danny van der Sluis traint weer op de motoren hoe! De coureur van het TT Racing Team kan terugkijken op een zeer geslaagde, maar ook drukke trainingsweek. Zo testte Danny met zijn BMW S1000RR op het Circuit Assen en het Circuit Zolder. Afgelopen weekend maakte hij zijn Supermoto debuut op de TT Junior Track in Assen.

Na lang niet op de motor te hebben gezeten, kon Danny van der Sluis woensdag 27 mei zijn eerste meters op de motor maken in 2020. De coureur uit Staphorst mocht deelnemen aan de KNMV testdag op het TT Circuit Assen. Een trainingsdag met veel rijtijd en met veel snelle rijders in de baan. Zo waren Superbike-collega’s Michael van der Mark, Ricardo Brink en Pepijn Bijsterbosch ook van de partij. Voor Danny was het tevens zijn eerste kennismaking met de BMW S1000RR van het TT Racing Team. Het gevoel was eigenlijk meteen goed, wat resulteerde in goede rondetijden. Er werd gereden op de WK-layout met de snelle Ruskenhoek. Danny sloot de dag af met een 1’39.4 en daar was hij meer dan tevreden mee.

Tijd om uit te rusten had Danny niet, want avonds reed het team al door naar België. Donderdag trainde Danny op het Circuit van Zolder. De 23-jarige coureur ging daar ook lekker rond en was aan het eind van de dag al ruim sneller dan twee jaar geleden, toen hij daar met de Honda reed.

Vervolgens kreeg Danny afgelopen weekend de kans om op de Supermoto van Eduard Troost te stappen. Een nieuwe ervaring voor Danny! Het was even wennen, maar daarna zat het tempo er al snel in. In deze nieuwsbrief ook een aantal mooie foto’s gemaakt door Jan Timmerman van dit nieuwe avontuur.

Danny van der Sluis #10: “We kunnen terugkijken op een goede trainingsweek! Het waren natuurlijk pas de eerste echte trainingen in 2020. Ik ben zeer tevreden over onze snelheid met de BMW S1000RR. We hebben nog weinig aan de motor gedaan qua setup, maar toch zijn de rondetijden al erg goed. Dat beloofd wat! Ook met de Supermoto op de TT Junior Track was genieten. Natuurlijk was ik nog iets te overmoedig voor de eerste keer en dat resulteerde in twee kleine schuivers, maar dat hoort erbij. Het was erg leuk om te doen en het ging zeker voor de eerste keer erg goed. Deze week weer trainen op Assen; ik kan niet wachten!”

Komende week staan er opnieuw trainingsdagen gepland met het TT Racing Team. Danny traint vrijdag 5 juni en zaterdag 6 juni met de BMW tijdens de CRT-dagen op het TT Circuit Assen.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App