Prima eerste test voor Dion Otten met TKRP Honda CBR500R

72
otten
Dion Otten | foto© Dion Otten Racing

Vorige week heeft Dion Otten, tezamen met de overige KNMV wegrace selectie onder leiding van Barry Veneman, zijn nieuwe door Ten Kate geprepareerde Honda voor het eerst aan de tand gevoeld. De wintertesten werden afgewerkt onder de Spaanse zon op de circuits van Valencia en Alcarras.

Tijdens prima omstandigheden, waaronder soms ook wat regen, kon Otten samen met monteur Albertjan van Dokkum en rijderscoach Roy ten Napel veel testwerk verrichten. In zes dagen tijd werden er ruim 1500 trainingskilometers gereden. Men kijkt dan ook tevreden terug op een goede en intensieve winterstage.

31 maart traint Otten nog op het TT Circuit Assen waarna eind april de eerste wedstrijden voor het IDM kampioenschap op de agenda staan waar hij uitkomt in de Supersport 300 klasse.

Rutger Belt, Manager Ten Kate Racing Products: “De Supersport 300 klasse heeft zich afgelopen jaar bewezen als een zeer competitieve klasse waar op het scherpst wordt gestreden door de jonge talenten. Afgelopen jaar hebben we in de WK Supersport 300 met de TKRP CBR500R en Mika Perez van het Wilsport Racedays Honda teams diverse pole positions, podiumplaatsen en overwinningen gescoord. Deze populaire klasse zal in 2018 ook binnen diverse nationale kampioenschappen als het IDM/ONK en de OW cup draaien en het was onze wens om ook hier met een sterk team aan de start te verschijnen. We zijn daarom heel erg blij om dit jaar samen met Dion deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Dion heeft op jonge leeftijd al veel ervaring opgedaan op de grote circuits in Europa. Hij is een zeer getalenteerde, hardwerkende en gedreven rijder. Ik heb vertrouwen dat onze samenwerking vruchten af zal werpen. Afgelopen week heeft Dion de TKRP Honda CBR500R voor het eerst getest in Spanje. Na deze testen zullen we de motor bij Ten Kate Racing Products upgraden met de allernieuwste 2018 onderdelen die we afgelopen winter hebben ontwikkeld waarna we nog zullen testen op Assen zodat we optimaal geprepareerd zijn voor de eerste race. We kunnen niet wachten om te beginnen!”