ProActief Factory Racing en Dunlop / RR Motorsports continueren samenwerking

351
Daniel-Vermaas
Daniel Vermaas | foto© Jaap de Leeuw

Ook in 2017 zal ProActief Factory Racing kunnen rekenen op de ondersteuning van Dunlop en RR Motorsports in het OW Cup NK SuperCup 1000, powered by CRT Holland.

Sinds het aller begin van zijn motorsport carrière is Daniel Vermaas, uitkomend voor het ProActief Factory Racing, vertrouwd geraakt met de Dunlop racebanden. Zowel tijdens de wedstrijden in het OW Cup NK Supercup 1000, het ONK Dutch Superbike alsmede in de Endurance series met Nederstaete Racing, was Daniel actief op Dunlop’s.

De samenwerking met HocoParts, Dunlop en RR Motorsports groeide steeds verder uit en hieruit volgend tekende het ProActief Factory Racing voor het seizoen 2016 de overeenkomst met Dunlop / RR Motorsports met de intentie om dit verder uit te bouwen in 2017.

Na een jaar van ontwikkeling en samenwerking, zijn zowel ProActief Factory Racing, alsmede Dunlop / RR Motorsports verheugd de samenwerking te continueren voor het seizoen 2017.

Tom Kooijman, Teammanager ProActief Factory Racing: “Dunlop en RR Motorsports zijn al tijden niet meer weg te denken uit de pitbox bij ProActief Factory Racing. Afgelopen jaar heeft het team veel met de Dunlop banden getest en de kwaliteiten mogen ervaren. Voor het komend seizoen zijn voor zowel de coureur als de monteurs de verwachtingen hoog, en hopen dan ook een podiumplaats te mogen bemachtigen. Dit seizoen gaan we ook weer voor een mooie samenwerking met RR Motorsports en Dunlop. Daarnaast zijn de voorbereidingen van onze monteurs Dolf en Peter weer in volle gang, om de Yamaha YZF R1 weer in uiterste topconditie te krijgen. Zo is ook Daniel, samen met zijn baancoach Christian, de voorbereidingen uit aan het stippelen. Strategieën, kansen en verwachtingen worden geschetst. ProActief Factory Racing gaat voor een snel en knallend race seizoen in 2017!

Daniel Vermaas, Coureur ProActief Factory Racing: “Ik ben enorm blij met het door Dunlop / RR Motorsports gestelde vertrouwen in ons team en mij als coureur! Dunlop heeft tot nog toe altijd de beste raceband gebracht en heeft reeds vele podiumklasseringen en kampioenschappen op haar naam staan. Voor mij staat de Dunlop band bekend als snel, stabiel en duurzaam, wat voor ons in het OW Cup NK Supercup 1000 alsmede in de Endurance series een voordeel is. Vorig jaar hadden we helaas een 0-score en een aantal crashes in de trainingen. Dat heeft ons niet geholpen aan een hoge(re) eindklassering. Derhalve zijn we geëindigd op een 8e overall klassering in 2016. Nu we dit jaar, door middel van de overeenkomst met Dunlop / RR Motorsports, wederom verzekerd zijn van de beste racebanden, ik sterker en fitter dan ooit te voren ben, ben ik vastbesloten om dit seizoen in de top 5 te gaan eindigen! Aan onze partners, het materiaal, team en inzet zal het zeker niet liggen”

De Yamaha YZF R1 wordt door het team op dit moment volledig opnieuw opgebouwd en het motorblok van afgelopen seizoen wordt door Jenik Performance onder handen genomen en vers gemaakt voor het seizoen 2017. Op dit moment is onze design partner, Skippy Design, druk bezig met voorbereidingen voor de nieuwe layout. Spectaculair! Maar hierover later meer. In maart reist het team af naar de Spaanse zon, alwaar een 3 daagse training op het programma staat op het circuit van Valencia. Vervolgens trappen we het OW Cup NK Supercup seizoen 2017 af op het TT circuit van Assen op 14 en 15 april. De verse koffie staat dan voor u klaar in pitbox 5!

Een korte impressie van ProActief Factory Racing, de pitbox en de coureur, beleeft u via de door Bach Lamboo opgenomen video. Deze video kunt u hier bekijken . U kunt ons tevens volgen via onze Facebook-pagina!