Progressie niet beloond voor Wayne Tessels in Assen

422
tessels
Wayne Tessels | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

Dit weekend stond Wayne Tessels aan de start van zijn thuisrace op het TT Circuit Assen. Na een erg goede kwalificatie en een nieuw persoonlijk record was Wayne gemotiveerd de lijn door te trekken in de race. Helaas kwam hij aan het eind van de race ten val.

Tijdens de vrije trainingen werd er door het Agro On Benjan Kawasaki Team gewerkt aan de basisafstelling van de Kawasaki ZX-10RR. Hierbij kwam Wayne met name de 2de vrije training al goed op snelheid. Na de debrief was het hele team gemotiveerd om er in de derde nog meer tijd vanaf te rijden. In deze training wist Wayne de zesde tijd te rijden en zijn PR aan te scherpen tot 1:38,1.Op zaterdagmiddag was de kwalificatie onder zonnige omstandigheden. Tijdens deze training verbeterde Wayne zijn PR nog verder naar een 1:37,7. De volgende ronde was hij op weg om deze tijd nog verder aan te scherpen totdat er een medecoureur gecrasht was en er een rode vlag was waardoor de sessie werd stilgelegd. Na deze rode vlag werd de tijd niet verder verbeterd. Met deze tijd had Wayne de elfde tijd en stond slechts een paar tienden van de eerste rij. Een mooie prestatie van het team dat veel vertrouwen gaf voor de race.

Op zondag ging de race van start onder toeziend ook van meer dan 100 sponsoren en supporters die naar Assen waren afgereisd. Na een rumoerige start kwam Wayne op een negende plek te rijden. Helaas waren er diverse rijders betrokken bij een crash in de GT-chicane waarbij medische hulp nodig was. Na de herstart kwam Wayne in de groep van plek vijf tot plek twaalf terecht. Wayne kwam echter niet goed in zijn ritme en maakte een aantal kleine fouten waardoor hij soms de aansluiting verloor en later naar de groep toe kon rijden. Aan het eind van de race kwam hij helaas ten val.

Wayne Tessels: ”Het weekend in Assen is voor ons altijd bijzonder. Het is tenslotte de enige thuisrace voor het World Superbike Kampioenschap. We kunnen terug kijken op een erg goede progressie wat resulteerde in een nieuw PR op Assen en een klein verschil naar de top van het kampioenschap. Het is gewoon erg jammer dat ik crashte, maar ook dat hoort er helaas soms bij. We kunnen Assen met opgeheven hoofd verlaten en gaan door naar Imola voor de volgende race.

Ik wil graag het team, sponsoren en Kawasaki bedanken voor hun harde werk om een goede motor voor mij klaar te maken waarmee we deze stappen kunnen maken. In het bijzonder wil ik onze partners: Middenholland Evenementen, Brasserie de Kloostertuin, Happy Smile, Lastechniek Holland, Verweij’s Trucking voor hun evenementsponsoring en alle mensen die hebben geholpen om onze gasten te hosten hartelijk danken voor hun onvoorwaardelijke inzet!”

De volgende race is in het weekend van 12 t/m 14 mei in Imola.

 

Handige links Acerbis Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Foto’s donderdag
Foto’s vrijdag
Foto’s zaterdag
Foto’s zondag