Publiek vanaf eerste British Superbike weekend welkom

303
British Superbike - Donington Park | foto© British Superbike Championship

Bij het komende British Superbike seizoen dat verreden gaat worden over zes raceweekenden zullen toeschouwers toegelaten worden. Organisator MSV (MotorSport Vision) heeft bekendgemaakt dat hun circuits vanaf 11 juli publiek weer welkom heten, echter moet men zich wel houden aan de regels omtrent het afstand houden en de hygiëne.

Goed nieuws voor de Britse motorsport fans. MSV (MotorSport Vision), de organisator van het Bennetts British Superbike Championship en eigenaar van een aantal Britse circuits, liet middels een persbericht weten dat ze vanaf 11 juli toeschouwers weer welkom heten op hun circuits. Het zal dan gaan om een gelimiteerd aantal toeschouwers om er zeker van te zijn dat de afstand kan worden gehouden en ook de paddock en pit lane zullen niet voor toeschouwers toegankelijk zijn. Hoe dit exact in zijn werk zal gaan zal later ongetwijfeld duidelijk worden.

De 2020 kalender van het British Superbike kampioenschap bestaat uit zes raceweekenden op vijf verschillende circuits: Donington Park, Snetterton, Silverstone, Oulton Park en Brands Hatch. MSV is alleen van Silverstone niet de eigenaar dus of toeschouwers daar ook welkom zijn is nog de vraag. Het eerste raceweekend van het British Superbike kampioenschap staat gepland op 7, 8 en 9 augustus op Donington Park. Eerder was het al bekend dat het Britse kampioenschap dit jaar niet op het TT Circuit Assen zal rijden.