Punten en fysieke problemen Lentink Sports Racing coureurs in Schleiz

158
jeroen-hilster
Jeroen Hilster | foto© Damon Teerink

Jeroen Hilster begon sterk tijdens de IDM ronde in Schleiz op een voor hem onbekend circuit. Ondanks problemen met zijn schouder wist Jeroen twee keer in de punten te finishen. Ook kampte Colin Velthuizen met fysieke ongemakken en technische problemen, waardoor geen IDM punten wist te pakken in Schleiz.

De derde ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap vond plaats op de Schleizer Dreieck. Voor Jeroen Hilster was het uitdagende en snelle semipermanente circuit nieuw. Colin Velthuizen had nog niet met de Yamaha R6, maar wel in de Supersport 300 klasse gereden in Schleiz. Jeroen voelde zich gelijk uitstekend thuis op het lastige circuit en zette een keurige achtste tijd in de vrije trainingen. In de kwalificatie was Jeroen ook goed onderweg, maar kon hij zijn top-tien positie niet vasthouden en plaatste zich als vijftiende voor de races. Colin kende veel technische problemen tijdens de trainingen, waardoor hij belangrijke rijtijd verloor en zich als vijfentwintigste wist te plaatsen voor de races.

In de eerste race was Jeroen graag wat verder naar voren gekomen, maar de coureur uit Lieveren kwam vast te zitten in een groepje. Daarnaast had hij flink last van zijn schouder, een blessure opgelopen een week eerder in Assen. Uiteindelijk finishte Jeroen als zestiende, maar omdat er een Superstock rijder voor hem over de eindstreep was gekomen, scoorde hij met een vijftiende plaats één punt voor het IDM Supersport 600 kampioenschap. Colin had een goed met zijn Yamaha R6, maar zijn opgelopen achterstand in de trainingen en een crash een week eerder met de Supermotard speelden hem parten in de race. Colin finishte na veertien ronden op een drieëntwintigste plaats.

In de tweede race wist Jeroen zijn tempo nog verder te verbeteren. Dit leverde hem niet ver van de top-tien een veertiende plaats. Een knap resultaat gezien zijn fysieke problemen en zijn geringe baankennis. Colin had in de tweede race teveel last van zijn blessures en moest de strijd vroegtijdig staken. De volgende ronde van het IDM kampioenschap zal zijn op het thuiscircuit van Lentink Sports Racing in Assen. Dit evenement wordt van 13 t/m 15 augustus verreden. Een week daarvoor zal het team met Jeroen Hilster aan de start verschijnen in de Dutch Supersport klasse tijdens het International Dutch Championship (IDC) evenement in Oschersleben.

Jeroen Hilster: “Ik had nog nooit eerder op het circuit van Schleiz gereden, maar vanaf de eerste training waren we gelijk snel. Het is een bijzondere baan, maar het ligt mij wel. De achtste plaats na vrijdag was top. Ik had in de kwalificaties op iets meer gehoopt, maar het lukte mij niet om snelle sectortijden aan elkaar te knopen. In de races had ik veel last van mijn schouder, maar heb doorgebeten en ben twee keer in de punten gefinisht. De stijgende lijn zit weer in en we gaan ervoor om tijdens de volgende races in de top-tien te finishen.”

Colin Velthuizen: “Dit is een weekend om snel te vergeten. Vorige week crashte ik met de Supermotard en daar kreeg ik gedurende de dagen toch steeds meer last van. Mijn heup en hoofd waren het probleem. Ook verloren we in de trainingen veel rijtijd door technische problemen. Helaas zaten er geen punten in dit weekend. We gaan nu proberen goed te herstellen en zorgen we in Assen weer helemaal fit zijn!”
Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter