Voor de vijfde keer op rij organiseert RACE-KIDS Rookies de ‘Team estafette 2-uurs race. Het evenement zal plaatsvinden op zondag 3 maart aanstaande bij Indoor karting Van der Ende Racing Inn in Den Haag.

Het is de combinatie van de spanning, de gezelligheid en de bijzondere moves die de 2 uurs estafette race zo interessant maakt en vooral leuk om te bekijken. 3 rijders uit 3 niveau groepen vormen samen één team. De ouders vormen de teamcrew. Hilarisch vaak hoe de strategie tot stand komt en het winnende team de meeste ronden weet te scoren. Alweer voor de vijfde keer gaat deze estafette op zondag 3 maart in Den Haag van start. Met om 11 uur de Le Mans start van de beginnersgroep. Vanaf 3 meter hoog biedt het restaurant een mooi uitzicht over het 1100 meter lange circuit. Kom genieten, de toegang is gratis.

Alle rijders, en niet alleen de competitie rijders, krijgen op 3 maart de kans om bij RACE-KIDS te laten zien wat ze waard zijn. Alle deelnemers krijgen de kans zich als een ware racer en teamspeler te ontpoppen tijdens een spannend maar toch ontspannen evenement.

Rijders die bij RACE-KIDS bekend zijn, zodat we ze kunnen indelen, kunnen inschrijven en meedingen voor de eer en prijzen. Per groep gaan de rijders op gelijkwaardig niveau me elkaar een veilige strijd aan. Tussen de teams onderling is er de strijd om het scoren van de meest gereden ronden. Na de warming-up rijdt elke rijdersgroep 4 sessies. In totaal heeft het team 12 sessies om de meeste ronden op de teller te krijgen.

Teams worden door de RACE-KIDS trainers samengesteld. Eén rijder uit groep A (beginners) met één rijder uit groep B en één rijder uit groep C (competitie rijders) vormen zo samen één team. De balans wordt gezocht in de teamsamenstelling zodat de teams onderling competitief zijn. Zo leren ze elkaar als teamspeler ontdekken en gaan de rijders met elkaar een strategie moeten afstemmen. Zo leren ze ook nieuwe vrienden maken. En voor de ouders is het ook leuk. Samen de taken verdelen om het team te ondersteunen. Tanken, transponder wisselen, aanwijzingen geven. Een ware belevenis en ervaring!

De rijders bedenken zelf de meeste bijzondere teamnamen en gaan zo onderling de strijd aan. Wie het meeste ronden op de teller krijgt in 2 estafette uren mag zich de winnaar noemen. Alle rijders krijgen een mooi aandenken aan de dag. De winnaars de mooiste!

Plaats van acte; Den Haag, Indoor karting Van der Ende Racing Inn. Zondagochtend 3 maart vanaf 9 uur. Wil je meedoen? Inschrijven kan via de agenda pagina op www.race-kids.nl


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App