Raceverslag Veldkamp Racingteam Hageveld

130
Jarco Grotenhuis

Jarco Grotenhuis l foto© Erik de Ruijter Fotografie

In de 5e race om het NK Supercup 1000 is Veldkamp Racingteam Hageveld coureur Jarco Grotenhuis (34) voor de eerste keer in zijn 10e raceseizoen op het podium geëindigd.

Op een zonovergoten TT-Circuit van Assen eindige Grotenhuis als 3e achter Cliff Kloots uit Goor en Maarten Bekker uit Winschoten. Daarmee evenaarde Grotenhuis zijn beste prestatie ooit, want vorig jaar stond de Luttenberger ook al eens op het podium.

Grotenhuis: “Natuurlijk zijn we zeer tevreden met dit resultaat. Als team werken we altijd hard om zo snel mogelijk rond te gaan. Ik wil graag mijn team bedanken, de Ten Kate Honda voelde erg goed. Ook dank aan Dunlop, we hebben vanwege de warme baantemperatuur een ander compound banden kunnen proberen dankzij hen, en mede door hun ondersteuning pakte dat goed uit. De laatste ronden werd het even spannend of deze band het zou houden, maar ik kon toch nog iets versnellen toen de nummer 6 (Roel Hoekstra, red.) iets dichter bij kwam. Daarmee kon ik mijn voorsprong vasthouden. Ook dank aan alle sponsors, En iedereen die is komen kijken!”

Na zijn kenmerkende goede start vanaf de 9e plaats reed Grotenhuis een zeer constante maar eenzame race, van begin tot einde liggend op de 5e positie. Steeds op tijd versnellend om een eventuele dreiging van achteren af te slaan. Met een ruime voorsprong van 3,5 seconden op nummer 6 kwam de Luttenberger over de meet.

Door het schrappen uit de uitslag van 2 internationale coureurs mocht Grotenhuis mee naar het podium, onder luid applaus van vele teams en toeschouwers in de pitstraat en op de tribune.

Met nog 4 races te gaan staat Grotenhuis nu 7e in het kampioenschap. De volgende 2 races vinden plaats op zaterdag 6 Augustus in Hockenheim (DE). De laatste 2 races van het kampioenschap vinden plaats in Assen op zaterdag 24 september.

Op zondag 2 oktober pakt het team groots uit met een sponsordag voor bedrijven tijdens het British Superbike Weekend in Assen.