Racing Team Assen de dupe van brutale inbraak

375
oppersma
Minibike Joey Oppersma | foto© Joey Oppersma

Verslagen zitten ze zondagmiddag op de bank, Wiebe en Joey Oppersma van minibike Racing Team Assen. Zo maak je plannen voor het nieuwe seizoen 2017 en zo sta je met nagenoeg lege handen. Afgelopen zaterdag kregen ze een telefoontje dat hun broodnodige onderdelen zijn gestolen uit een bedrijfspand in Reuver (Limburg).

Indoortrainen in Swalmen
In de winterperiode trainen ze vaak indoor in Swalmen. Vanwege de grote afstand iedere keer waren de onderdelen gestald in een loods van de ouders van zijn vriendin Mellisa Kelleners. Onbekenden sloegen echter hun slag aan de Mariastraat in Reuver en namen vele dingen mee.







“In de herfstvakantie zijn wij naar Reuver gereisd mét mijn spullen, zodat ik de komende winter kon trainen in Swalmen. We hadden alles meegenomen in de trein en dan krijg je nu zo’n telefoontje”.

En met alles bedoelt Joey: Een koffer met diverse tandwielen, kettingen, tandwieltrekker, koppelingtrekker, koppelingsleutel, twee koffers met rvs schroefjes, kettingspray etc.

Grote schadepost


“Dus ja, alles is nu dus weg”, zegt een aangeslagen Joey, “We zouden met Bo, de broer van Mellisa, NK gaan rijden. Bo zou onderdeel uitmaken van Racing Team Assen. Voor iedereen wordt het moeilijker nu”. Al met al een schadepost van zeker 1.000 euro. Zus Jennefer vult nog aan: “Ik zou samen met Jan van de Wal ook nog een paar wedstrijden rijden”.

Ook familie Kelleners getroffen door diefstal
De wedstrijdmotoren van zowel Joey als Bo stonden gelukkig in huis bij de familie Kelleners. Al was het aanvankelijk wel de bedoeling dat ook deze minibikes in de loods zouden worden gestald. Naast de gestolen spullen van Joey zijn ook Bo en zijn vader behoorlijk gedupeerd door de inbraak. Familie Kelleners mist o.a. een minibike (Blata Elite) een rollend frame, een aantal uitlaten, regenwielen met velg, een setje slicks, bandenwarmers Stage6 en het blok dat los op de werkbank stond. Volgens Joey mist de vader van Bo ook gereedschap van zijn eigen bedrijf, een Makita 2800 aggregaat, een startbooster en een TIG lasapparaat die slechts 1x gebruikt is. Een behoorlijke schadepost voor iedereen.

Het hele racingteam is gedupeerd

“Alles wat we nodig hebben is weg”, vertelt Joey, “Mijn minibike heb ik dan nog wel, maar die staat zonder ketting. Bovendien, als er een onderdeel kapot gaat, heb ik niets voorhanden om het te vervangen. Reservetandwielen heb je ook gewoon nodig vanwege de verschillende circuits”. Vader Wiebe: “Het hele racingteam is nu gedupeerd. Het doel was om in 2017 ook een aantal scooterraces te rijden, maar dat kan Joey waarschijnlijk ook wel vergeten. We moeten maar kijken hoe het gaat en of Joey nog rijden gaat in 2017. We hadden de plannen voor het komende seizoen al uitgestippeld, maar dat moeten wij nu bijstellen”.

Een flinke stap terug
Joey raakt er niet over uitgepraat. Iedere cent zet hij opzij om te kunnen racen.

“Aankomende zondag zou ik gaan trainen, maar dan rij ik met de verkeerde vertanding. Ook zou er nog een ketting op mijn minibike moeten. Ik baal, ook voor mijn sponsoren, omdat wij niets meer kunnen”.

Racing Team Assen maakte, op basis van het sponsorbudget, al plannen voor het nieuwe seizoen. Joey heeft een nieuw racepak nodig, een nieuwe partytent stond op de wensenlijst, en zo zijn er nog meer wensen. Men wilde de minibike ook zodanig aanpassen dat hij sneller en beter werd. Maar nu moeten ze eerst een flinke stap terugdoen.

Getuigen gezocht


“Ik had zo gehoopt op een leuk jaar”, valt er te lezen op de Facebookpagina van Joey, “Ze hebben spullen gepakt wat je nodig hebt voor de wedstrijden. Dus, komt het niet meer terug, kan ik volgend jaar niet meer rijden”.

Een zeer trieste conclusie, maar helaas de bittere waarheid. Mensen die weten waar de spullen zijn gebleven of worden aangeboden, worden dringend verzocht zich te melden bij Wiebe Oppersma, [email protected] of John Kelleners, [email protected].

Met dank aan Monique Babtist, www.nieuwsinassen.nl