Beide coureurs van Racingteam Edwin Ott motoren hebben goed gepresteerd tijdens de OWCup finaleraces. Nick Vlaar wist zich naar de negende plaats te rijden in het eindklassement terwijl Rob Juwett zijn sterkste races ooit reed!

OWCup finale
Voor de OWCup finale races stond er slechts één kwalificatie op het programma voor beide coureurs, dus ze moesten in de eerste kwalificatie alles op alles zetten om zich voor beide races van een goede startpositie te verzekeren.

Tijdens de kwalificatie van Rob was het nog bewolkt en zag hij zo nu en dan kleine regendruppeltjes op zijn vizier. Hij reed een tijd van 1:47.4 en wist daarmee de achttiende startpositie te bemachtigen. Dit was niet perfect maar Rob kon ook niet klagen.

Nick begon goed aan de kwalificatie en tijdens de eerste helft kwam hij al snel op de twaalfde positie. Echter kreeg hij snel last van te weinig grip en kwam hij naar binnen om de bandenspanning te controleren. Toen hij weer de baan op reed hoopte hij op een goed ‘sleepje’, maar helaas had hij geen geluk en lukte het niet om nogmaals zijn rondetijd te verbeteren. Hierdoor was hij ondertussen teruggezakt naar de negentiende startpositie wat natuurlijk geen geweldig uitgangspunt is voor beide races.

Race 1 – SuperCup 1000
Voor de start van de eerste race was Rob net niet op tijd de pitstraat uit waardoor hij vanuit de pitstraat moest starten. Rob was hierdoor gefrustreerd, zeker omdat er zoveel mensen voor hem naar het circuit waren gekomen om te kijken. Op het moment dat het startveld de eerste bocht door was mocht Rob weg uit de pitstraat, hij zette alles op alles om toch nog een goed resultaat te boeken. Iedere ronde haalde hij mensen in, soms wel twee bij het aan remmen voor één bocht.  Hij had volledig vertrouwen in de motor en reed meerdere ronden snelle tijden van 1:45! Zodoende reed hij eigenlijk gemakkelijk richting zijn vaste concurrenten; Jeroen Rensel en Michiel Burger. Jeroen kon hij nog passeren maar helaas was Rob nét te laat om ook Michiel te passeren. Rob finishte op de vijftiende positie binnen een seconde achter Michiel. Een verrassende prestatie en super sterk optreden gezien de start vanuit de pitstraat!

Race 1 – SuperCup 600
Met een geweldige start wist Nick gelijk naar voren te vechten wat uitzicht gaf op een top tien klassering. Na een aantal ronden kwam hij in gevecht met Guus Boes. Nick bleef tot het einde van de race in strijd met Guus waardoor ze helaas beide de aansluiting met de top tien verloren. In de laatste bocht wist Nick nog met een uitrem actie voorbij te komen aan Guus en kwam hij als dertiende over de finish. Hiermee schoof Nick één plaatsje naar voren in het algemeen klassement naar de elfde positie.

juwett

Rob Juwett (7) | foto© Kees Siroo

Race 2 – SuperCup 1000
Om niet dezelfde fout te begaan stond Rob dit maal ruim op tijd klaar. Hij schoot razendsnel weg uit de startblokken en kwam voor Daniel Vermaas te liggen. Hij kon het tempo goed volgen en had wederom veel vertrouwen in zijn Yamaha YZF-R1. Helaas kwam Rob op het achterste deel van het circuit ‘tussen versnellingen in’ waarbij de motor geen aandrijving meer heeft. Dit leverde een gevaarlijke situatie op en Daniel en Michiel Burger konden hem nog maar net ontwijken. Na deze tegenslag ging Rob gelijk weer in de aanval, na een aantal maal stuivertje wisselen wist Rob toch tijdens zijn allerlaatste OWCup race voor Michiel als twaalfde over de finish te komen.

Race 2 – SuperCup 600
Om in de top tien in het algemeen klassement te eindigen moest Nick in de allerlaatste race van het seizoen ook zijn beste beentje voorzetten. Wederom begon Nick ijzersterk aan zijn race en belandde hij op de elfde positie. Na een aantal ronden merkte hij dat hij sneller was dan zijn concurrent voor hem en wist hem voorbij te gaan voor de tiende positie. Hierna realiseerde Nick dat er tijdens deze race geen betere klassering haalbaar was en hij zijn positie met hand en tand moest verdedigen. Na een fel gevecht met een aantal coureurs wist hij ze toch voor te blijven en de tiende positie veilig te stellen. Hierdoor schoof Nick door naar de negende positie in het algemeen klassement met slechts een halve punt achterstand op nummer acht!

Seizoen 2017
Nick heeft met zijn negende positie zijn doelstelling voor dit jaar behaald; in de top tien eindigen. Met veel successen maar ook enige tegenslagen, hij moest wennen aan de nieuwe motor en natuurlijk het nieuwe team. Het is Nick allebei erg goed bevallen, en racingteam Edwin Ott motoren denkt daar hetzelfde over! Nick heeft laten zien dat hij weer een stap vooruit heeft gemaakt dit jaar.

Voor Rob was dit zijn laatste jaar in de OWCup, hij zal komend jaar helaas niet meer uitkomen in de SuperCup 1000 voor het racingteam. In plaats daarvan zal hij zich gaan richten op het rijden van endurances, daarbij wensen wij hem héél veel succes!

 

Handige links OW cup finale 14-10-2017 Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag