Nadat er in 2019 tijdens de wedstrijden van RAP Holland in Zwolle en Stadskanaal de mogelijkheid werd geboden aan de beginnende motorcoureur om zelf te kunnen racen, krijgt dat in 2020 een vaste vorm. De Junioren Rookie is een feit en RAP Holland heeft de eerste aanmeldingen al ontvangen.

De Junioren Rookie is een opleidingsklasse onder de Junioren A. Het doel van deze klasse is dan ook om de beginnende coureurs klaar te stomen voor het rijden van wedstrijden in de Junioren A.
De jongens en meisjes die gaan rijden in de Junioren Rookie klasse worden zowel op als naast de baan door trainers van RAP-Holland begeleid. Deze trainers zijn niemand minder dan voormalig Grand Prix coureur Bryan Schouten en huidig KicXstart Yamaha R125 coureur Kevin de Haan!

De deelnemende kinderen zullen racen op hun eigen motoren en met hun eigen beschermende kleding. De deelnemers moeten wel in het bezit zijn van een Basislicentie afgegeven door de KNMV. Om ervoor te zorgen dat er gelijkheid op het circuit is qua vermogen zullen de motoren klaargemaakt moeten worden volgens de specificaties van de Junioren A van RAP-Holland. De basis aspecten daarvan zijn:

  • 14 mm carburateur met een inlaatrestrictie van 8.5 mm
  • Tandwielverhouding 6/ 65
  • PMT Junioren geel banden
  • Verder dienen de motoren in goede technische staat en voorzien te zijn van een “dodemanskoort”.
  • Op de baan zijn de Junioren Rookies te herkennen aan een groene (RAL 6038) nummerplaat met witte (RAL 9010) letters.

Willen u en uw kind echt leren racen en doorgroeien naar de Junioren A? Willen u en uw kind niet alleen maar blijven trainen op parkeerplaatsen maar racen op echte circuits? (lees ook: Rap-Holland: Inschrijvingen open en 2020 kalender bekend). Willen u en uw kind de spanning en sensatie voelen van een echte wedstrijddag bij RAP-Holland?

Dan is deze klasse precies wat u zoekt! Schrijf snel in via www.RAP-Holland.nl

Onder voorbehoud: Wedstrijden in Spa-Francorchamps zullen mogelijk verreden worden zonder de Junioren Rookies. Nadere informatie over dit evenement volgt later.

 


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App