RAP-Holland: Junioren Rookie vanaf 2020 als vaste klasse

292
rap-holland
Junioren Rookie | foto© RAP Holland

Nadat er in 2019 tijdens de wedstrijden van RAP Holland in Zwolle en Stadskanaal de mogelijkheid werd geboden aan de beginnende motorcoureur om zelf te kunnen racen, krijgt dat in 2020 een vaste vorm. De Junioren Rookie is een feit en RAP Holland heeft de eerste aanmeldingen al ontvangen.

De Junioren Rookie is een opleidingsklasse onder de Junioren A. Het doel van deze klasse is dan ook om de beginnende coureurs klaar te stomen voor het rijden van wedstrijden in de Junioren A.
De jongens en meisjes die gaan rijden in de Junioren Rookie klasse worden zowel op als naast de baan door trainers van RAP-Holland begeleid. Deze trainers zijn niemand minder dan voormalig Grand Prix coureur Bryan Schouten en huidig KicXstart Yamaha R125 coureur Kevin de Haan!De deelnemende kinderen zullen racen op hun eigen motoren en met hun eigen beschermende kleding. De deelnemers moeten wel in het bezit zijn van een Basislicentie afgegeven door de KNMV. Om ervoor te zorgen dat er gelijkheid op het circuit is qua vermogen zullen de motoren klaargemaakt moeten worden volgens de specificaties van de Junioren A van RAP-Holland. De basis aspecten daarvan zijn:

  • 14 mm carburateur met een inlaatrestrictie van 8.5 mm
  • Tandwielverhouding 6/ 65
  • PMT Junioren geel banden
  • Verder dienen de motoren in goede technische staat en voorzien te zijn van een “dodemanskoort”.
  • Op de baan zijn de Junioren Rookies te herkennen aan een groene (RAL 6038) nummerplaat met witte (RAL 9010) letters.

Willen u en uw kind echt leren racen en doorgroeien naar de Junioren A? Willen u en uw kind niet alleen maar blijven trainen op parkeerplaatsen maar racen op echte circuits? (lees ook: Rap-Holland: Inschrijvingen open en 2020 kalender bekend). Willen u en uw kind de spanning en sensatie voelen van een echte wedstrijddag bij RAP-Holland?

Dan is deze klasse precies wat u zoekt! Schrijf snel in via www.RAP-Holland.nl

Onder voorbehoud: Wedstrijden in Spa-Francorchamps zullen mogelijk verreden worden zonder de Junioren Rookies. Nadere informatie over dit evenement volgt later.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App