RAP: TT Junior Track decor voor openingswedstrijden van het NK Pocketbikes 2015

32

Afgelopen weekend vonden de eerste Pocketbike races van 2015 plaats op het TT Junior Track, de voor het Nederlands Kampioenschap meetellende wedstrijden georganiseerd door RAP-Holland.

Zaterdag 11 april begon zonnig met aangename temperaturen, prima omstandigheden voor de coureurs tijdens de trainingen. S &rsquo;middags begon het weer flink minder te worden, het begon te regenen en er stak een harde wind op vlak voor aanvang van de races. Alle wedstrijden werden verreden onder natte omstandigheden wat garant stond voor spektakel!&nbsp; <p>&nbsp; </p> <p><strong>Junioren A:</strong><br /> In de Junioren A klasse stonden 11 coureurs op de grid in Assen, waarvan vier jonge coureurs doorgestroomd vanuit de RACE-KIDS klasse. In de eerste wedstrijd was er een mooie strijd welke uiteindelijk in het voordeel werd beslist door Jhero Blommers, voor de uitstekend debuterende Dinand Heijnen en Justin Fokkert. Tijdens tweede race gooide het weer verder roet in het eten. Dit was zichtbaar door het grote aantal uitvallers waarbij er slechts vier coureurs aan de finish kwamen.&nbsp;</p> <p><br /> </p> <p> Jhero Blommers won ook de tweede race voor Justin Fokkert en Jeffrey Pas.<br /> <br /> <strong>Junioren B:</strong><br /> In de Junioren B klasse stonden 17 coureurs op de grid en was daarmee de drukst bezette klasse. Ook hier liet de RACE-KIDS klasse haar waarde zien met de doorstroom van zes jonge coureurs afkomstig uit deze klasse, daarnaast waren er ook nog drie nieuwe debutanten. In de beide wedstrijden was Colin Veijer een klasse apart en won beide races dominant. In de eerste race werd hij op het podium vergezeld door Eddie de Boer en Valentino Imbrogiano. Tijdens de tweede race werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd na een nare valpartij van Valentino Imbrogiano, achteraf bleek het mee te vallen waarna de race kon worden herstart. In de tweede race moest Eddie de Boer genoegen nemen met de derde plaats na een spannend duel. Sven Wind won de strijd om de tweede plaats na in de eerste race aanpassingsproblemen te kennen &nbsp;met de voor hem nieuwe regenachtige omstandigheden en het rijden op regenbanden.<br /> <br /> </p> <p> </p> <p><strong>Open 40/Standaard 40/Standaard 4-tact:</strong><br /> In deze gecombineerde klasse was het Randy Bierstekers die de winst in de eerste wedstrijd naar zich wist toe te trekken in de Open 40 klasse voor Bradly Goossens en Chantal Silelman. Na afloop van de tweede wedstrijd waren de rollen omgedraaid en was het Bradly Goossens die met de overwinning aan de haal ging voor Randy Bierstekers en Chantal Silelman. Bradly Goossens debuteerde sterk in deze klasse en liet zien dat men direct rekening met hem moet houden voor de strijd om de overwinning.</p> <p><br /> </p> <p> </p> <p>In de standaard 40 klasse wist Daan Harms twee maal de overwinning naar zich toe te trekken. Ook de twee overige podium kandidaten waren in beide races gelijk, Joey Hopman eindigde als tweede voor Wesley de Vroome.<br /> <br /> <br /> </p> <p> </p> <div><br /> </div>

<strong>Open 50/Open zelfbouw:</strong><br /> Ook bij de Open50 &amp; Open zelfbouw werd er gestreden in een gecombineerde wedstrijd, hierbij wist Aron van den Dam de winst te behalen voor Kevin Trip en Peter Loosschilder in de eerste race van de Open50. In de tweede wedstrijd speelde het weer voor diverse coureurs een belangrijke rol. Echter niet voor Aron van den Dam, hij scoorde zijn tweede overwinning zaterdag voor Kevin Groeneveld en Peter Loosschilder. Sommige coureurs gokten op slicks zoals Kevin Trip, echter bleek dit niet de juiste keus desondanks wist Trip nog 4e te worden in de tweede race. <p>&nbsp; </p> <p>In de Open Zelfbouw klasse viel de opkomst qua deelnemers tegen, er waren slechts twee deelnemers naar Assen gekomen. De eerste race werd gewonnen door Joey Oppersma voor Patricia Kok, in de tweede wedstrijd was de uitslag omgedraaid en ging de winst naar Patricia Kok.<br /> <br /> <strong>Senior Plus</strong><br /> Ook in de volgens de deelnemende rijders de gezelligste pocketbike klasse, de Senior Plus kreeg zaterdag constant te maken met de lastige weersomstandigheden. Constant veranderden de omstandigheden waardoor de bandenkeuze voor de eerste race lastig was. De eerste wedstrijd werd gewonnen voor Bart Goossens voor Alwin Bakker en Jordy Mohr.<br /> Vlak voor de start van de tweede race kreeg het Junior Track bezoek van een dikke regenbui, dit weerhield Bart Goossens niet om ook zijn tweede overwinning van de dag te behalen voor Alwin Bakker en Jordy Mohr. </p> <p><br /> </p> <p> </p> <p>De eerst volgende wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdag 25 april in Lelystad.&nbsp;Voor meer informatie en de volledige uitslagen en stand in de kampioenschappen kijk op: <a href="http://www.rapholland.nl/" target="_blank">www.rap-holland.nl</a></p> <p> </p> <p> </p> <p> </p> <p><br /> </p> <p> </p> <p> </p> <p> </p> <p><br /> </p> <p> </p> <p> <!– AddThis Button BEGIN –> </p> <p> </p> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p> </p> <p> </p> <p> </p> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <p> </p> <p> <!–nieuwsbrief link einde –></p>