RAP: Tweede wedstrijd NK Pocketbikes verreden op regenachtig Lelystad

171

Op 25 april vonden de tweede serie Pocketbike races van 2015 plaats op Lelystad, de voor het Nederlands Kampioenschap meetellende wedstrijden georganiseerd door RAP-Holland.

Het circuit in Lelystad lag er weer mooi bij ondanks de slechte weersomstandigheden. Net als de vorige race op het TT Junior Track werden de wedstrijden verreden onder natte omstandigheden waardoor er spectaculaire races te zien waren.&nbsp; <p>&nbsp; </p> <p><strong>Junioren A:</strong><br /> In de Junioren A klasse stonden 9 coureurs op de grid, de eerste wedstrijd werd dominant gewonnen door Jeffrey Pas, voor Jhero Blommers en Justin Fokkert. Tijdens tweede race was het opnieuw Jeffrey Pas die met de zege aan de haal ging, daarachter speelde zich een spannende strijd af voor de tweede plaats. Drie coureurs streden voor P2, dit waren Dinand Heijnen, Justin Fokkert en Jhero Blommers. In de laatste ronde gooiden achterblijvers roet in het eten van Heijnen waardoor hij net naast het podium greep, hier behaalde Jhero Blommers de tweede plaats vlak voor Justin Fokkert.</p> <p><br /> </p> <p> </p> <p><strong>Junioren B:</strong><br /> Met maar liefst 19 deelnemers was de de Junioren B klasse de drukst bezette klasse. Junioren A kampioen van 2014 Damian Boessekool had zijn eerdere motorproblemen opgelost een streed mee om de overwinning. Het was echter Colin Veijer die opnieuw van zich deed spreken, hij behaalde net als in Assen een dubbele overwinning.<br /> <br /> De eerste wedstrijd was een spannende strijd waarin meerdere coureurs meestreden voor de podium plaatsen. Het was Damian Boessenkool &nbsp;die als tweede over de streep kwam voor Eddie de Boer op de derde plaats. Eerste jaar&acute;s debutanten Eddie de Boer en Sven Wind waren twee andere coureurs die meestreden om de podium plaatsen.</p> <p> </p> <p>De tweede wedstrijd zag een zelfde uitslag als in de eerste wedstrijd. Maar het was in geen geval een saaie voorspelbare wedstrijd, er was een felle strijd om de podium plaatsen waarin de beslissing pas viel in de laatste ronde. De in Assen nog vervelend gevallen Valentino Imbrogiano kwam net te kort voor een podium finish en eindigde de race op een verdienstelijke vierde plaats.</p>

<strong>Open 40/Standaard 40:</strong><br /> In deze gecombineerde klasse was het Bradly Goossens die het beste uit de voeten kon op de natte baan in Lelystad. Goossens won beide races met overmacht in de Open 40 klasse voor Randy Bierstekers en Justin Malo.&nbsp; <p>&nbsp; </p> <p>In de standaard 40 klasse wist Wesley de Vroome twee maal de overwinning naar zich toe te trekken. Voor de verdienstelijke in de standaard 40 klasse debuterende NSF 100 coureur Guus Boes.&nbsp;</p> <p><br /> </p> <p> </p> <p> In de eerste race eindigde Bart Meeskes achter Boes, in de tweede race was het Daan Harms die met De Vroome en Boes mee mocht naar het podium.<br /> <br /> <strong>Open 50/Open zelfbouw:</strong><br /> Bij de Open50 &amp; Open zelfbouw stond BSB Moto3 coureur Scott Deroue als deelnemer aan de start voor de gecombineerde wedstrijd,.In de eerste race wist Sean van Bergem de overwinning te behalen voor Glenn van Straalen en Kevin Groeneveld. Scott Deroue en Aaron van Dam vielen uit met pech. In de tweede wedstrijd van de Open 50 liet Sean van Bergem zien zich als een vis in het water te voelen op het natte asfalt van Lelystad, hij ging opnieuw met de overwinning aan de haal, voor Scott Deroue en Aron van den Dam.</p> <p> </p> <p><br /> </p> <p> </p> <p>In de Open Zelfbouw klasse was Patricia Kok dominant in Leystad, ze won beide wedstrijden voor Jordy Laan en Roy Voermans.</p> <p> </p> <p> </p> <p> </p> <p><br /> </p> <p> </p> <p> <strong>Senior Plus</strong><br /> In de Senior Plus klasse was het Bart Goossens die net als in Assen een dubbele overwinning wist te behalen. Echter kreeg hij het niet kado, het was Alwin Bakker die de strijd met Goossens aan ging.</p> <p><br /> </p> <p> </p> <p> In een spannende strijd wist Goossens Bakker in de eerste race te verslaan met een verschil van slechts 0,8 seconde. David Groetelaers wist als derde te eindigen. Tijdens de tweede race viel plotseling de stroom uit waardoor een herstart noodzakelijk was. Dit bracht Bart Goossens niet van de wijs want hij wist na opnieuw een spannende strijd met de sterk rijdende Alwin Bakker de wedstrijd te winnen, David Groetelaers wist de laatste podium plaats te scoren.</p> <p> </p> <p><br /> </p> <p> </p> <p><strong>Eerstvolgende wedstrijd</strong><br /> De eerst volgende wedstrijd zal plaatsvinden op donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag) in Goes, op het terrein van slipschool Dek is een mooie en uitdagende baan uitgezet. </p> <p> </p> <p><br /> </p> <p> </p> <p> </p> <p> </p> <p>Tevens organiseren Stichting Pocketbike Promotion en RACE-KIDS op deze dag een opstapdag voor de jeugd, voor deelname en informatie neem contact op met RACE-KIDS. &nbsp;Maar wees er snel bij want er zijn al 15 aanmeldingen!<br /> <br /> </p> <p> </p> <p> </p> <p> </p> <p>Voor meer informatie en de volledige uitslagen en stand in de kampioenschappen&nbsp;kijk op: <a href="http://www.rap-holland.nl/" target="_blank">www.rap-holland.nl</a><br /> <br /> </p> <p> </p> <p> </p> <p> </p> <p>Kom op Hemelvaartsdag naar Goes om spannende races te bekijken, de toegang is gratis!</p> <p> </p> <p> </p> <p> </p> <p><br /> </p> <p> </p> <p> </p> <p> </p> <p><br /> </p> <p> </p> <p> </p> <p> </p> <div><br /> </div> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p> </p> <p> </p> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <p> </p> <p> <!–nieuwsbrief link einde –></p>