RAP: Zeeland toneel van spannende derde ronde NK Pocketbikes

138

Op Hemelvaartsdag vonden de derde serie Pocketbike races van 2015 plaats in het Zeeuwse Goes, de voor het Nederlands Kampioenschap meetellende wedstrijden georganiseerd door RAP-Holland. In tegenstelling tot de twee voorgaande Pocketbike evenementen was het voor de verandering een keer droog met aangename temperaturen. Er waren veel extra RACE-KIDS opstappers naar Goes gekomen dankzij inzet van Stichting PocketBike Promotion.

<strong>Junioren A:</strong><br /> <p> In de Junioren A klasse stonden 10 coureurs op de grid, op pole stond Jhero Blommers. Tijdens eerste wedstrijd was er een spannende strijd aan kop tussen Jeffrey Pas en Jhero Blommers. In het heetst van de strijd kwamen de beide coureurs met elkaar in contact bij een inhaalpoging waarbij beide onderuit gingen. Dinand Heijnen profiteerde optimaal en won na een spannende strijd zijn eerste wedstrijd bij de Junioren A! Als tweede eindigde Maik Duin voor Justin Fokkert.</p> <p><br /> </p> <p>Tijdens de tweede race liet Dinand Heijnen direct zien dat zijn overwinning in de eerste race naar meer smaakte. Na een enerverende strijd bleef het tot de laatste bocht spannend mede door achterblijvers maar wist Heijnen de dubbel te pakken. Hij finishte vlak voor Maik Duin en Jhero Blommers.</p> <p><br /> </p> <p><strong>Junioren B:</strong><br /> Met 16 deelnemers was de de Junioren B klasse opnieuw de drukst bezette klasse waarin het elke race weer spannend is en er een grote groep strijd voor de podium plaatsen. Op het moment zijn Collin Veijer en Damian Boessenkool de twee coureurs die samen de snelste zijn maar de strijd om de derde plek is telkens weer een verrassing nu de verschillen met de kop steeds kleiner worden.</p> <p><br /> </p> <p> Het was in Goes opnieuw Collin Veijer die van zich deed spreken, hij is momenteel een klasse apart. Veijer heeft alle wedstrijden in zijn klasse tot op heden gewonnen in 2015. Maar de achtervolgers zitten op het vinkentouw, het verschil in ronde tijden wordt steeds kleiner. De eerste wedstrijd won Collin Veijer dominant, met op enige afstand gevolgd door Damian Boessenkool. Er was een spannende strijd voor de derde plek, Galip Satici en Sven Wind zijn met elkaar in strijd maar er ontstaat een valpartij waardoor Senna Middelkoop als derde eindigt.</p> <p><br /> </p> <p>De tweede wedstrijd zag een zelfde uitslag als in de eerste wedstrijd. Maar het was in geen geval een saaie voorspelbare wedstrijd, er was een felle strijd om de derde positie waarbij Senna Middelkoop net voor Sven Wind de finish wist te passeren.</p> <p><br /> </p> <p><strong>Open 40/Standaard 40:</strong><br /> In deze gecombineerde klasse was het Bradley Goossens die opnieuw tekende voor een dubbele overwinning waardoor hij nu verder is uit gelopen in de stand om het Nederlands Kampioenschap in de Open 40. &nbsp;Met een bijna perfecte racedag waarin hij zich op pole kwalificeerde en beide race wist te winnen deed Goossens uitstekende zaken in Goes. In de eerste race kwam Randy Bierstekers als tweede over de streep gevolgd door Justin Mallo.&nbsp;</p> <p><br /> </p> <p>Tijdens de tweede wedstrijd eindigde Mallo een plaatsje hoger op het podium met de tweede plaats. Derde werd Patrick Cordel welke toonde dat met zijn nieuwe materiaal men ook met hem rekening moet houden als serieuze podium kandidaat.</p> <p><br /> </p> <p> In de standaard 40 klasse had Joey Hopman zich op pole gekwalificeerd en ging in beide wedstrijden ook met de overwinning naar huis. Tweede werd Guus Boes gevolgd door Wesley de Vroome die na zijn sterke optreden in Lelystad ongetwijfeld gehoopt had om weer mee te doen voor de overwinning.</p>

<strong>Open 50/Open zelfbouw:</strong><br /> <p> Bij de Open 50 had Peter Loosschilder zich als eerste weten te kwalificeren, tijdens de beide races wist hij zijn uitstekende uitgangspositie om te zetten naar een klinkende dubbele overwinning. Echter werd het Loosschilder niet gemakkelijk gemaakt, in beide wedstrijden was er een spannende strijd gaande om de overwinning met Maikel Gouw die tweemaal als tweede eindigde. Het podium werd gecompleteerd door Sean van Bergem. Door zijn dubbele overwinning ziet Loosschilder het gat naar de koplopers in het NK klassement verkleinen.</p> <p><br /> </p> <p> </p> <p>In de Open Zelfbouw klasse laat Patricia Kok opnieuw alle mannen achter zich en weet ze beide wedstrijden te winnen. De kinderziektes van haar fraaie zelfbouw lijken daarmee opgelost.</p> <p><br /> </p> <p> </p> <p>In de eerste wedstrijd wordt Jordy Laan tweede achter Kok, in de tweede wedstrijd finisht Jordy Laan als tweede voor Joey Oppersma.</p> <p> </p> <p>&nbsp;<br /> <strong>Senior Plus:</strong><br /> In de Senior Plus klasse had Nick Lodewijks zich naar de pole weten te trainen. In de race was het echter Bart Goossens die orde op zaken stelde, de winnaar van alle Senior Plus wedstrijden in 2015 ging ook in Goes met twee overwinningen aan de haal. De Duitse deelnemer Moritz Neubauer deed direct van zich spreken door direct als tweede te eindigen in de eerste race voor Nico Groetelaers.</p> <p><br /> </p> <p> De tweede race was ongetwijfeld een van de spannendste wedstrijden die we dit jaar hebben mogen aanschouwen. Vier coureurs streden de gehele wedstrijd om de overwinning, bij het passeren van de finish zaten de vier kemphanen binnen een seconde van elkaar! Goossens passeerde de streep als eerste vlak voor Nico Groetelaers en Moritz Neubauer.</p> <p><br /> </p> <p> </p> <p>Tijdens deze wedstrijd in Goes was Omroep Zeeland aanwezig voor het maken van een mooie sfeer reportage. <a href="http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2015-05-14/863778/jong-en-oud-racet-goes-op-minibike#.VVsxpvntmko" target="_blank">(Videobeelden)</a></p> <p><br /> </p> <p> </p> <p>De eerst volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag (23 mei) in Staphorst op het evenemententerrein de Tippe. Deze wedstrijd wordt georganiseerd samen met de AMBC, veel rijders zijn lid van deze actieve vereniging en trainen elke dinsdagavond op de Tippe.</p> <p><br /> </p> <p> </p> <p> </p> <p>Voor meer informatie en de volledige uitslagen en stand in de kampioenschappen&nbsp;kijk op: <a href="http://www.rap-holland.nl/" target="_blank">www.rap-holland.nl</a></p> <p><br /> </p> <p> </p> <p> </p> <p>Kom op Zaterdag naar Staphorst om spannende races te bekijken, de toegang is gratis!</p> <p> </p> <p><br /> </p> <p> </p> <p><br /> </p> <p> </p> <div><br /> </div> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <p> <!–nieuwsbrief link einde –></p>