Zondagochtend waren Jonathan Rea (WorldSBK), Randy Krummenacher (WorldSSP) en Nederlander Scott Deroue (WorldSSP 300) het snelst tijdens de warm-up sessies op het Misano World Circuit Marco Simoncelli in Italië.

Zondagochtend werden er op het Misano World Circuit Marco Simoncelli eerst nog warm-up sessies verreden voorafgaand aan de races later op de dag. De weersomstandigheden waren gunstig met aangename temperaturen rond de 23°C en veel zon. Na de hevige regenval op zaterdag zou de zondag volgens de voorspellingen behoorlijk warm en zonnig zijn.

WorldSBK
Winnaar van race 1 op zaterdag Jonathan Rea was in deze sessie met een 1’35.814 het snelst voor leider in het kampioenschap Álvaro Bautista en de tijdens race 1 vanuit koppositie gecrashte Alex Lowes. Toprak Razgatlioglu noteerde de vierde tijd voor Sandro Cortese en Tom Sykes met daarachter Chaz Davies, Leon Haslam, Michele Pirro en Loris Baz in de top tien.

De Superpole race voor de WorldSBK klasse gaat om 11:00 uur van start met race 2 om 14:00 uur.

WorldSSP 
In de World Supersport klasse wist Randy Krummenacher met een 1’39.333 de snelste rondetijd te rijden voor Bardahl Evan Bros. teamgenoot Federico Caricasulo en Lucas Mahias. Jules Cluzel reed de vierde rondetijd voor Raffaele de Rosa en Corentin Perolari, verder reden wild-card Lorenzo Gabellini, Thomas Gradinger, Isaac Viñales en Hikari Okubo een tijd in de top tien. Rob Hartog was de snelste Nederlander met de zestiende rondetijd, Glenn van Straalen werd 22e en Jaimie van Sikkelerus 24e.

Een crash was er voor Maria Herrera, de Spaanse ging onderuit ter hoogte van bocht 4 (Rio) maar bleef ongedeerd.

De WorldSSP race gaat om 12:15 uur van start.

WorldSSP 300
Tot slot ging de warm-up voor de World Supersport 300 klasse van start en Nederlander Scott Deroue was daarin het snelst met een 1’49.823 voor Manuel González en landgenoot Victor Steeman. Bruno Ieraci noteerde de vierde rondetijd voor Galang Hendra Pratama en Nick Kalinin, Nederlander Robert Schotman, Andy Verdoïa, Dorren Loureiro en Hugo de Cancellis maakten de top tien compleet. Koen Meuffels klokte de dertiende tijd, Jeffrey Buis kwam naar de negentiende rondetijd.

De WorldSSP 300 race gaat om 15:15 uur van start.

 

Handige links Pata Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App