Ricardo Brink ook 2023 BeNeLux Trophy Superbike kampioen

1564
ricardo-brink
Ricardo Brink | foto© Instagram RB4

Nadat Ricardo Brink onlangs al de Nederlandse ONK Superbike titel wist veilig te stellen mag de coureur uit IJsselmuiden sinds zondag ook 2023 BeNeLux Trophy Superbike kampioen noemen. Brink won afgelopen zondag tijdens de voorlaatste ronde van het seizoen in Colmar-Berg beide races waardoor hij de titel vroegtijdig veiligstelde. In de Supersport klasse ging de overwinning in beide races naar de Nederlander Twan Smits.

De mist was afgelopen zaterdagochtend korte tijd spelbreker in Luxemburg, maar toen de zon eenmaal doorbrak verdween de mist als sneeuw voor de zon op het testcircuit van Goodyear in Colmar-Berg en kon er begonnen worden met de kwalificaties van de voorlaatste BeNeLux Trophy ronde van het seizoen.Na twee kwalificaties was het Ricardo Brink die het snelst was voor Yan Ancia en Thijs Peeters. Voor Brink geen vanzelfsprekendheid nadat hij nagenoeg de gehele eerste kwalificatie mistte vanwege technische problemen.

In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden lukte het Brink niet om kopstart te nemen maar was het Ancia die als snelste uit de startblokken schoot, voor Peeters en Brink. Even leek het erop dat de Nederlander genoegen nam met de derde plaats, maar in de slotfase kwam Brink toch weer opzetten om zo met de winst de titel reeds na race 1 veilig te stellen. Ancia op twee en Nederlander Peeters op drie.

In race twee waren het Ancia en Peeters die met elkaar bakkeleiden om de zege, met Brink rondenlang op plaats drie. Met de titel op zaak leek hij genoegen te nemen met de derde plaats. Niets bleek minder waar, in de slotfase wist Brink in een en dezelfde ronde Anica en Peeters te passeren en zo de leiding over te nemen. Brink zegevierde opnieuw, dit keer voor Peeters en Ancia.

Met zijn tweede overwinning van de dag blijft Thijs Peeters de enige rijder die Brink dit seizoen een overwinning afsnoepte (afgezien van de stratenrace in Chimay waar Brink niet aan de start verscheen).

BeNeLux Trophy Supersport
In de klasse blijft de titelstrijd razend spannend en tot nu toe nog onbeslist. Net als tijdens de Jack’s Racing Day in Assen won Twan Smits zondag op het Luxemburgse circuit races. Achter de Nederlander verdeelden de twee overgebleven titelkandidaten Jef Van Calster en Bram Lambrechts de plaatsen twee en drie. Van Calster werd in de eerste race tweede voor Lambrechts, in race twee waren de rollen omgekeerd.

Volledige uitslagen kwalificaties en races: Colmar-Berg (onze excuses voor de slordige en onvolledige uitslagen, door technische problemen bleek de organisatie niet in staat om ons afgelopen weekend te voorzien van de juiste documenten).

De finaleronde van de BeNeLux Trophy wordt op het circuit van Croix-en-Ternois verreden.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube                            Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’