Riccardo Bosgraaf wint RACE-KIDS pocketbike races

448
race-kids
RACE-KIDS pocketbike races Lelystad | foto© Raceskids

Vijftien coureurs uit de groep van RACE-KIDS namen onlangs deel aan de RACE-KIDS racecursus in Lelystad als onderdeel van het NK pocketbikes door de RAP Holland georganiseerd.

En er werd in Lelystad fel gestreden om de podiumposities in alle klassen. In de RACE-KIDS groep was het leuk te zien hoe een valse start door de vingers gezien kan worden omdat er simpelweg geen ervaring mee is. Het was voor de meeste rijders hun eerste echte race met een startlichtprocedure. En de valse start heeft de uitslag van de races niet beïnvloed. Een prima cursus waar veel geleerd is en die als basis dient voor een vervolg in 2017. 

Bij RACE-KIDS leert je kind motorrijden! In jouw regio, vanaf €50 per les!

Alle coureurs hebben genoten inclusief de trainers en vrijwilligers. En bijgeleerd zeker ook. Daarmee doen we de vooraankondiging dat we in 2017 vaker deze cursusdagen organiseren waarbij er ook punten te winnen zijn zodat er een RACE-KIDS kampioenschap kan worden gevormd. Doel is en blijft plezier, veiligheid, goed leren rijden en vooral duurzame racevaardigheden aanleren. Als basis van de motorsport groeit bij RACE-KIDS het aantal opstappers en daarmee de instroom aan rijders die ook in een competitie in kampioenschapsverband zichzelf willen verbeteren en leren ontwikkelen. Wel op voorwaarde dat het sportief wordt uitgevochten, op basis van gelijkwaardig materiaal en omringd met goede en vooral kind georiënteerde begeleiding.

 

“Daarom blijft RACE-KIDS werken aan meer instructeurs (ex pocketbike/NSF/R125 coureurs), trainers en vrijwilligers waarmee RACE-KIDS haar sportieve doelstelling kan blijven realiseren. Met een campagne (enquête) op stapel zullen meer rijders en vrijwilligers zich aanmelden waardoor we ons daarover geen zorgen hoeven maken. 2000 rijders die in 2017 aan een of meer van de ruim 50 RACE-KIDS evenementen zullen deelnemen waaruit 100 coureurs in de competitie gaan meedraaien. Een ambitieus maar haalbaar doel wat een mooi resultaat is in ons lustrum feestjaar”, aldus Schotman, de initiator en drijvende kracht achter de door vrijwilligers gedreven stichting RACE-KIDS.

Kijk op de website www.race-kids.nl en lees meer over het concept en de data waarop je kunt deelnemen aan de opstap en racecursus.