Rick Dunnik beste Nederlander in Standaard-klasse

273
dunnik
Rick Dunnik | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

Het was een bijzondere aanloop naar het raceweekend in Oschersleben door de bruiloft van Geline. Zaterdag zette Rick na een kort nachtje de 12e tijd neer in de kwalificatie.

Op zondag werden twee wedstrijden verreden. In de eerste wedstrijd wist Rick als enige Nederlander te finishen in de Standaard-categorie. Hij werd negende. De Duitser Dirk Geiger won deze wedstrijd. De andere drie Nederlanders, Dion Otten, Jeffrey Buis en Ruben Bijman kwamen niet aan de eindstreep.

Later in de middag werd de tweede race verreden. Rick en Dion Otten knokten voor de positie van beste Nederlander. Uiteindelijk was Rick net iets sneller en werd hij achtste. Geiger won ook deze race.Al met al een iets minder resultaat dan gehoopt dit weekend. Maar niet zo verwonderlijk na een niet optimale voorbereiding. Uit beide wedstrijden neemt Rick wel punten mee naar huis.

Donington Park
Donderdag reist team HDRacing af naar Donington Park in Engeland. Ook hier staat een mooi raceweekend te wachten met een wedstrijd op zaterdag én op zondag tijdens de WorldSBK.

Volledige uitslagen: German Speedweek Oschersleben