Rick Dunnik: Goede start met minder einde

202
rick-dunnik
Rick Dunnik - Most | foto© Tiny Kolsters

Op het circuit van Most in Tsjechië heeft Rick Dunnik een derde en een negende plek behaald in de Supersport 300 tijdens de vierde IDM wedstrijd.

De eerste kwalificatie was bepalend voor de strartgrid, opdrogende baan. Rick wist zijn Yamaha hier op de tweede plek te zetten.

In de tweede kwalificatie waren de omstandigheden niet beter dus werden de tijden niet verbeterd. Dus plaats twee op de startgrid.

Race 1
De openingsronde was iets minder dan we van Rick gewend zijn, hij verloor in de 1e bocht bijna de controle over de motor en kwam als 8e door. Maar Rick wist snel een gat van 3,5 sec naar de 2e plaats dicht te rijden. Mede door het hoge tempo van Rick sloot de IDM supersport concurrentie aan en daardoor ontstond er een groep wat streed om de eerste 9 plaatsen. Helaas in de laatste ronden wat gebrek aan grip, maar Rick wist te finishen op P3 in race met drie rijders  binnen 0.06 seconde.

Race 2
Na een redelijke start zakte Rick terug naar P8. Hij wist zijn ritme te herpakken en reed weer naar de kopgroep toe. Meerdere coureurs kregen een ride-through penalty voor een jump-start, waaronder 33. In het heetst van de strijd dacht Rick, al vanaf jongs af aan rijdend met 33 maar nu met 37 omdat zijn vertrouwde 33 al bezet was, dat hij deze rijder was en ging de pitstraat in. Hierdoor zakte hij terug naar P15, maar wist zich terug te vechten naar P9.

Rick was naar de race aardig ontgoocheld, gauw vergeten en op naar Assen komend weekend.