Rick Dunnik: Maximaal haalbare resultaat in Barcelona

303
rick-dunnik
Rick Dunnik - Catlunya | foto© Nico Schneider

Rick Dunnik finishte in Barcelona als 22e en was daarmee de beste Nederlander in het grote startveld van 44 rijders in de ETC FIM CEV Repsol. De wedstrijd werd ingekort tot 10 rondes, omdat een herstart nodig was na een rode vlag situatie in ronde drie. Rick startte vanaf P23 na een matige kwalificatie, de motor liet hem in de steek.

Motor aangepast na kwalificaties
De motor is zaterdagavond nog aangepast, omdat er problemen waren in de kwalificaties. De tijden waren degelijk, maar niet voldoende voor een goede startplek.
Rick startte in groep B. In de eerste kwalificatie zette hij de 14e tijd neer. In de tweede verbeterde hij zijn tijd, hij werd 10e.Zondagochtend tijdens de warm-up bleek de aanpassing van de motor een goede beslissing te zijn geweest, want de rondetijden waren toen beduidend scherper.

Dit weekend reed Rick wat maximaal haalbaar gezien de motorproblemen in de kwalificaties. Ook de herstart droeg niet bij aan in het ritme komen van de wedstrijd. Het is een weekend om niet te lang bij stil te staan, maar deze ervaringen gaan weer mee naar de volgende wedstrijd.

Er staan nog zes races op het programma. De volgende is 29 juli op het circuit van Motorland Aragon.

 

Handige links FIM CEV Repsol Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag