Rick Dunnik: Sterke wet race op de Red Bull Ring

317
rick-dunnik
Rick Dunnik | foto© Damon Teerink

Op de Red Bull Ring behaalde Rick Dunnik punten in de IDM Supersport 600. De regen was van invloed op de resultaten dit weekend, zowel positief als negatief.

Het was Ricks eerste kennismaking met de Red Bull Ring. Vrijdag startte hij sterk in de vrije trainingen, verbeterde zich snel in iedere ronde, zette in de tweede training zelfs de 12e tijd neer.
Zaterdagochtend noteerde Rick in Q1 P19, dit kon hij helaas niet verbeteren vanwege de regen in Q2. Jammer, want dan weet je al dat het lastig gaat worden goede resultaten te behalen in dit sterke veld van rijders.

Wet race > P13
In de wet race hield Rick zich erg goed staande in deze lastige omstandigheden. Na de eerste ronde kwam hij door als 19e, in de tweede helft reed hij erg goed en finishte als 13e. Hij had een goed ritme en noteerde zelfs de 8e rondetijd. Deze race leverde hem 6 punten op in het SSP 600 kampioenschap. Resultaat om trots op te zijn als dit je eerste race op de Red Bull Ring is.

Race 2 > P20
De tweede race verliep minder goed. Rick kwam slecht uit de startblokken, hij verloor in de eerste rondes meteen al een aantal posities. Hij kwam niet in zijn ritme, in de tweede helft van de race ging het iets beter en finishte hij als 20e.

Rick Dunnik: “Het is natuurlijk mooi om ook op de Red Bull Ring te kunnen racen, maar de omstandigheden waren lastig door de regen. Ben blij dat ik de wet race zo goed doorkwam en dit resultaat kon neerzetten. In de tweede race lukte mij dat niet. We blijven hard werken aan de kwalificaties en start, want die moeten beter om goed te kunnen presteren.”

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]