Rijd jij in 2020 op het DSRA Experience-zijspan?

155
dsra-experience-zijspan
De DSRA Experience zijspancombinatie in actie | foto© DSRA

Zou jij graag deel uit willen maken van een zijspancombinatie in het Open Nederlands Kampioenschap? Dan is dit je kans! De Dutch Sidecar Racing Association is op zoek naar een rijder en passagier voor het DSRA Experience zijspan van volgend jaar.

De DSRA stelt voor ieder seizoen een zijspan beschikbaar aan een nieuw te vormen combinatie. Het DSRA Experience zijspan heeft als doel om een nieuw duo gedurende één seizoen een betaalbare opstap te bieden in de zijspansport. Voor aankomend seizoen heeft de DSRA een F1-zijspan klaar staan, met een RCN-frame en daarin een Suzuki K6 1000cc krachtbron.

De nieuwe zijspancombinatie zal het volledige seizoen worden begeleid door een ervaren team van de DSRA die de rijder, passagier en monteurs van het team wegwijs zal maken zowel op als naast de baan. Het DSRA experience zijspan zal uitkomen in het Open Nederlands Kampioenschap, die onder andere rijdt op het TT Circuit Assen en diverse prachtige circuits in Duitsland, Tsjechie en België.

Techniek en kosten
Als je wordt gekozen voor het DSRA Experience-zijspan, ga je als team zelf aan de slag om je eigen sponsors te werven en om je team op te zetten. Het zijspan wordt voor je klaargemaakt, maar het is wel de bedoeling dat je daar regelmatig heengaat. Zo leer je hoe zo’n zijspan in elkaar zit én om bepaalde dingen op jezelf af te stellen.

Het Experience-zijspan wordt kosteloos ter beschikking gesteld. Het Experience-team heeft het zijspan tijdens dat jaar zelf in beheer en doet ook zelf het dagelijkse onderhoud. Daarnaast is het team zelf verantwoordelijk voor de kosten van het inschrijfgeld van de races, brandstof, etc.

Het team wordt in Val de Vienne bijgestaan door Frank Remmé voor het technische aspect. In deze dagen en in de winter word je wegwijs gemaakt in het dagelijkse onderhoud, wat je daarna zelf kan oppakken. Gedurende het seizoen staan zowel het DSRA-bestuur, als de andere teams altijd klaar wanneer het team hulp nodig heeft.

Procedure
Als je geïnteresseerd bent om te rijden op het Experience-zijspan kan je dit (bij voorkeur voor 15 januari 2020) laten weten via info@dsra.nl. Daarna gaat de DSRA met de deelnemers in gesprek om uiteindelijk een team te kiezen die het seizoen daarop op het Experience-zijspan mag rijden, nadat ze de licentiecursus met goed gevolg hebben afgerond.

Vragen? Stuur ook dan een mail naar info@dsra.nl.