Rob Hartog kende een uitstekende openingsfase van de World Supersport wedstrijd in Qatar. De coureur van Team Hartog – Against Cancer won bij de start veel plaatsen en reed in de eerste ronden binnen de punten. Later in de race kon Hartog zijn positie niet vasthouden en kwam hij als negentiende over de eindstreep.

De laatste World Supersport wedstrijd van het seizoen werd verreden in het donker onder kunstlicht op het Losail International Circuit in Qatar. Voor Rob Hartog een nieuwe ervaring en tevens een nieuw circuit. Gedurende de trainingen wist de Team Hartog coureur zich constant te verbeteren. Het lukte echter niet om deze progressie om te zetten naar een goede startpositie en de rijder uit Abbekerk stond dan ook voor uitdaging toen hij als tweeëntwintigste aan de laatste race van het jaar moest beginnen.

Hartog had een geweldige start, waardoor hij na een halve ronde al op de veertiende plaats reed. De Kawasaki-coureur reed vervolgens meerdere ronden als vijftiende. Hartog reed in deze fase ook snelste rondetijd van het weekend. De 27-jarige coureur had een flinke groep rijders achter zich aan en er ontstond een flink gevecht. Hartog had net niet het tempo om zijn plek vast te houden en zakte terug naar de negentiende plaats. In het tweede deel van de race hield Hartog deze positie vast en zo eindigde zijn World Supersport seizoen met een negentiende plaats in Qatar.

Rob Hartog: ‘Ik kwam onwijs goed van de plek en de eerste ronden waren zeker niet verkeerd. We zaten met een mooie groep bij elkaar voor P15, alleen had ik net niet het tempo om te strijden voor het laatste punt. In het gevecht werd ik nog een paar keer naar buiten geduwd, waardoor ik net de aansluiting verloor. De uitslag is tekenend voor de fase waarin wij zitten. Het is niet seizoen geworden waar we op gehoopt hadden, nadat we vorig jaar Europees kampioen zijn geworden. Je wilt graag doorgroeien en progressie maken en het is jammer dat dit niet gelukt is. Wel ben ik trots dat we als eigen team dit seizoen in het WK hebben gereden en daar ben ik heel veel mensen erg dankbaar voor!’

 

Handige links Motul Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App