Rob Hartog werkt waardevolle testdagen in Assen en Oschersleben af

1163
rob-hartog
Rob Hartog | foto© Damon Teerink

Ondanks dat de weersomstandigheden niet optimaal waren, kan Rob Hartog terugkijken op goede testdagen met het Füsport – RT Motorsports by SKM – Kawasaki team op het TT Circuit Assen en het circuit van Oschersleben. De seizoensstart van het IDM is vanwege de coronasituatie uitgesteld. De eerste ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap staat nu gepland van 21 t/m 23 mei in Oschersleben.

Rob Hartog had in Spanje al kennis gemaakt met zijn nieuwe Füsport – RT Motorsports by SKM – Kawasaki team. Donderdag 8 april kwam de nieuwe combinatie opnieuw in actie tijdens de KNMV voorjaarstraining op het TT Circuit Assen. Het was erg koud, maar ondanks de frisse baantemperatuur kon Hartog wel veel waardevolle meters maken en werken aan de afstelling van de Kawasaki ZX-6R.

Ruim een week later kwam het team in actie op het circuit van Oschersleben, waar door het annuleren van de eerste ronde op de Lausitzring nu de IDM seizoensopener gepland staat. In het weekend van 17 en 18 april was het weer opnieuw niet optimaal, waardoor de rijtijd niet volledig benut kon worden. Gedurende de twee dagen kon Hartog wel genoeg meters maken om bruikbare informatie te verzamelen. Het plan van het team en Hartog is om binnenkort nog twee dagen te gaan testen op een IDM circuit, voordat het eerste raceweekend verreden gaat worden.

Rob Hartog: “Ondanks dat het weer niet perfect was, hebben we wel veel nuttige dingen kunnen doen tijdens de KNMV testdag in Assen en de trainingsdagen in Oschersleben. De samenwerking met het team verloopt erg lekker, waar ik erg blij mee ben. Dit resulteert er ook in dat we snelle stappen maken met de ontwikkeling van deze splinternieuwe fiets, waar het team erg veel werk in heeft zitten. Het scheelt ook dat ik de nodige ervaring heb met de Kawasaki ZX-6R. Het is erg jammer dat de seizoensstart is uitgesteld, maar het nieuws kwam niet als een volledige verrassing. De eerste race staat nu gepland in Oschersleben. Het enige wat we zelf kunnen doen is zorgen dat we er klaar voor zijn wanneer het seizoen gaat beginnen. Dat kunnen we doen doordat ik zoals altijd fysiek hard blijven werken en dat we met het team de techniek zo goed mogelijk voor elkaar hebben. En verder hopen we maar dat we zo snel mogelijk kunnen starten met racen!”

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter