Rodrigo het snelst tijdens eerste vrije training op Automotodrom Brno

170
Gabriel Rodrigo - Automotodrom Brno | foto© Team Kömmerling Gresini Moto3

Gabriel Rodrigo was vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training voor de Moto3 klasse op het zonnige Automotodrom Brno het snelst voor Red Bull KTM Ajo coureurs Kaito Toba en Raúl Fernández.

Vrijdagochtend om 09:00 uur gingen de lichten op groen voor de eerste sessie van de dag op het Automotodrom Brno. De Moto3 klasse begon aan hun eerste vrije training van het weekend op het Tsjechische circuit.Niet alle coureurs zullen dit weekend 100% fit zijn. Albert Arenas kwam twee weken geleden tijdens de race op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto hard ten val waardoor hij nu nog veel last van zijn enkel heeft.

Ook Celestino Vietti heeft een blessure bij aanvang van dit vierde raceweekend van 2020. De Italiaan had een bijzondere manier gevonden om zijn Prosecco fles op het podium in Jerez te openen, echter ging dit iets te hard en brak de fles waardoor hij zijn hand opensneed en 22 hechtingen moest laten zetten in het medical centre. Deze flinke wond aan zijn linkerhand zal hem dit weekend ongetwijfeld hinderen.

Het was een relatief rustige eerste vrije training waarbij het tempo in de slotfase opgeschroefd werd. Uiteindelijk reed Gabriel Rodrigo met een 2’08.612 de snelste rondetijd voor Kaito Toba en Raúl Fernández. Dennis Foggia klokte de vierde rondetijd voor Ayumu Sasaki en Tony Arbolino, daarachter maakten Albert Arenas, John McPhee, Romano Fernati en Riccardo Rossi de top tien compleet. Barry Baltus, de Moto3 rookie uit België, eindigde de sessie als 28e.

Crashes waren er in deze eerste vrije training voor Tatsuki Suzuki (bocht 13), Jason Dupasquier (bocht 7) en een dramatische sessie voor Jaume Masiá die twee keer ten val kwam (bocht 11 en 3).

De tweede vrije training voor de Moto3 klasse op het Automotodrom Brno gaat vanmiddag om 13:15 uur van start.

 

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App