Rommelige races voor Racingteam Edwin Ott motoren

162
vlaar
Nick Vlaar (98) | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

Voor het weekend van 10 en 11 juni is het Racingteam Edwin Ott motoren afgereisd naar het Duitse Oschersleben voor de vierde en vijfde race van het OWCup seizoen. Hier heeft SuperCup 600 coureur, Nick Vlaar, de elfde en tiende positie weten te bemachtigen.

9 juni – vrije trainingen
Vrijdag 9 juni, voorafgaand aan het raceweekend heeft Nick Vlaar zes vrije trainingssessies gereden op het zonovergoten Oschersleben, hierin is vooral gefocust op het afstellen en het wennen aan de nieuwe motor. Nick ging steeds sneller rond over het bochtige circuit en hielt een goed gevoel over aan de vrijdag.

10 juni – OWCup kwalificaties
De kwalificaties voor de OWCup werden verreden op 10 juni. De eerste kwalificatiesessie verliep goed voor Nick Vlaar, hij wist gelijk weer zijn rondetijden aan te scherpen waarmee hij de twaalfde positie bemachtigde. Met goed vertrouwen om zijn tijd aan te scherpen ging Nick de tweede kwalificatiesessie in, eenmaal op de baan kon hij zich echter slecht in zijn ritme komen. Na een korte pauze ging hij met hernieuwde focus weer de pitstraat uit om zijn tijd aan te scherpen maar omdat de kwalificatiesessie vervroegd werd afgevlagd kreeg hij hiertoe geen kans. Hierdoor was Nick teruggezakt naar de zestiende startpositie waar hij niet tevreden mee was.

11 juni – OWCup races
Voordat de races van start gingen op zondag 11 juni kregen de coureurs de kans om een warm-up sessie te rijden. Hierin wist Nick gelijk te laten zien dat hij sneller was dan in de kwalificatie door anderhalve seconde sneller te rijden. Dit gaf hem veel vertrouwen voor de twee races.

Na een goede start in de eerste race kon Nick gelijk wat plaatsen winnen maar tevergeefs, want na één ronde werd de race alweer stilgelegd vanwege een valpartij. Na een onderbreking van vijf minuten werd de race ingekort hervat. Ook bij de herstart kwam Nick goed van zijn plaats en kon gelijk weer een aantal plekken naar voren komen. Gedurende de race reed Nick weer sneller dan voorheen met continu rondetijden in de 1:33. Na een strijd om de tiende positie kwam Nick als elfde over de finish.

De tweede race begon helaas hetzelfde als de eerste race met een rode vlag na slechts één ronde te hebben gereden. Hierdoor moest ook deze race worden herstart. Na de herstart kon Nick goed in zijn ritme komen en begon zich naar voren te werken maar naar vier ronden was het alweer raak toen een coureur zijn motorblok opblies en een oliespoor over de baan achterliet. Nadat er twee coureurs door de olie zijn gecrasht werd de race weer vroegtijdig afgevlagd waarna de wedstrijdleiding heeft besloten deze niet meer te hervatten. In de laatste doorkomst kwam Nick als tiende over de finish maar vanwege de korte race telt deze uitslag niet mee voor het klassement.

De volgende races op 15 en 16 juli
De volgende races voor het OWCup seizoen worden weer verreden op het TT circuit van Assen, hier zal ook SuperCup 1000 coureur, Rob Juwett, weer meerijden op zaterdag 15 juli en zal Nick Vlaar weer in actie komen op zondag 16 juli.

Circuitdag Against Cancer op 12 juli
Nog voor het volgende race weekend zal Eric Ott op woensdag 12 juli aanwezig zijn op het TT circuit van Assen voor de circuit dag van Against Cancer. Op deze dag kunnen gezinnen waarvan een kind getroffen is door kanker deze verschrikkelijke ziekte even vergeten en, onder andere, achterop meerijden op motoren over het racecircuit. Eric, die zelf ook deze vervelende ziekte heeft overwonnen, zal hiervoor dienen als coureur en is ook op zoek naar donaties voor dit goede doel!

Volg deze link om te doneren: againstcancer.nl/coureur