Ryan van de Lagemaat: “het moet beter gaan”

423
ryan-van-de-lagemaat
Ryan van de Lagemaat | foto© Lagemaat Racing

Met een iets betere startplaats had er zeker meer ingezeten voor Ryan van de Lagemaat tijdens de tweede ronde van het FIM CEV Repsol op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia.

De KTM coureur moest in de tweede wedstrijd voor het WK Junior Moto3 op het Spaanse Ricardo Tormo circuit van Valencia genoegen nemen met de 21e plaats in de einduitslag. Daarmee kon en mocht de jonge rijder uit Culemborg niet helemaal tevreden zijn. Vooraf had hij weer stiekem gehoopt op enkele WK punten na zijn sterke optreden tijdens de openingswedstrijd op het circuit van Estoril waar hij zijn eerste WK punten behaalde.Van de Lagemaat kwalificeerde zich zaterdag als tweeëndertigste en was daar allerminst happy over.

Ryan van de Lagemaat: “Tijdens de eerste kwalificatietraining was de set-up van de motorfiets niet optimaal. Daardoor kon ik niet de tijden rijden die ik normaal had kunnen rijden. Toen we dit probleem hadden opgelost voor de tweede training was het een stuk warmer ik reed wel sneller dan in de eerste training maar dat was onvoldoende om een hogere startplaats te krijgen. Meer dan de 32e startplaats zat er helaas niet in. Dat was eigenlijk wel een domper voor mij want hierdoor moest ik van de elfde startrij aan de twee manches beginnen. En dat was zeker geen goede uitgangspositie voor de races.”

Belangrijke stap voorwaarts
Gebrand op een goede uitslag schoot Ryan de Lagemaat in de eerste heat als een duveltje uit een doosje weg bij de start. Meteen wist hij enkele plaatsen winst te boeken maar in het gedrang bij de eerste bocht zat hij net verkeerd. Enkele rijders voor hem kwamen ten val waardoor zijn opmars even gestopt werd. Helaas voor Van de Lagemaat verloor hij hierdoor de aansluiting met een groep rijders die streden om de vijftiende plaats. Ondanks een zeer sterk verreden wedstrijd moest hij genoegen nemen met de 21e plaats.

Maar ook in de tweede wedstrijd moest van de Lagemaat vanaf de 32e startplaats aan een bijna onmogelijke opgave beginnen. Wederom liet de 18-jarige KTM coureur zien wat hij in zijn mars heeft.

Ryan van de Lagemaat: “Ik zat meteen in een groep die streden om de 20e plaats. Maar doordat iedereen elkaar behoorlijk in de weg reed verloren we de aansluiting met een groep rijders die voor de punten streden. Als we een beetje hadden samengewerkt hadden we er zo naar toe kunnen rijden. Dat was gewoon jammer, maar ik ben tevreden over het uiteindelijke resultaat. Als ik geen technische problemen had gehad in de eerste kwalificatietraining had er gewoon meer ingezeten. De rondetijden waren goed. Maar als je van achteren aan een wedstrijd moet beginnen weet je al bij voorbaat dat het moeilijk is om punten te scoren”.

De volgende wedstrijd voor het WK Junior Moto3 is op het Franse circuit van Le Mans waar op 19 mei de Franse Grand Prix wordt verreden.

 

Handige links FIM CEV Repsol Valencia 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag