Sander Kroeze heeft goed kunnen werken aan zijn ritme op de Yamaha R6 van SWPN gedurende testdagen op Oschersleben en Assen. Ook heeft de IDM organisatie de vernieuwde kalender voor het seizoen 2020 gepresenteerd.

Vorige week heeft Sander Kroeze met het SWPN team getest op het circuit van Oschersleben in Duitsland. Deze training was niet met de testmotor, maar met de racemotor. Ondanks dat het erg druk was op de baan, hield Sander een goed gevoel over aan de twee trainingsdagen. Deze Yamaha R6 voelde ook gelijk prettig aan en samen met het team konden er veel dingen geprobeerd worden qua afstelling. Vervolgens kwam Sander woensdag 1 juli opnieuw in actie, deze keer tijdens een testdag op het TT Circuit Assen georganiseerd door de KNMV. Onder goede weersomstandigheden kon de 18-jarige coureur volop gebruik maken van de beschikbare rijtijd.

Ook heeft de IDM organisatie de aangepaste kalender voor het seizoen 2020 gepresenteerd. Op de planning staan vier evenementen, te beginnen met de thuisrace van 14 t/m 16 augustus op het TT Circuit Assen. Vervolgens zijn er in september doordeweekse evenementen op de Sachsenring en Lausitzring. Eind september wordt het IDM seizoen afgesloten op Hockenheim. Deze evenementen worden allen vooralsnog zonder publiek verreden, maar de races zijn wel te volgen met beelden via een livestream.

Sander: “Het waren goede tests in Oschersleben en Assen. We hebben veel meters gemaakt en de samenwerking met het team gaat steeds soepeler. Ik ben dan ook heel blij met de vooruitgang die we geboekt hebben en ik kijk enorm uit naar de start van het IDM seizoen!”

IDM kalender 2020

  • Ronde 1 – 14 t/m 16 augustus – TT Circuit Assen
  • Ronde 2 – 7 & 8 september – Sachsenring
  • Ronde 3 – 11 & 12 september – Lausitzring
  • Ronde 4 – 25 t/m 27 september – Hockenheimring

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App