Scheib pakt STK1000 winst in Tsjechische regenrace

168
maximilian
Maximilian Scheib | foto© Nuova M2 Racing

Maximilian Scheib heeft op zondagmiddag de regenachtige STK1000 race in Brno gewonnen voor Alessandro Delbianco en Florian Marino. De Chileen was vanaf de start de sterkste en gaf de leiding geen seconde uit handen. 

Na afloop van de WorldSSP300 race openden de hemelsluizen boven het Automotodrom Brno in Tsjechië en viel er een heuse stortbui op het circuit. Dit zorgde ervoor dat er veel water op het asfalt lag waardoor de coureurs uiteraard met regenbanden hun race moesten rijden.Het was Maximilian Scheib die vanaf de start meteen de leiding in handen nam en de achtervolging geen kans gaf om bij hem in de buurt te komen. De Chileen had overduidelijk het meeste vertrouwen in de moeilijke omstandigheden en sloeg een gat naar polesitter Markus Reiterberger en Florian Marino.

Scheib kwam uiteindelijk zonder problemen als winnaar over de finish maar achter hem vond nog een hevig gevecht plaats tussen Florian Marino en Alessandro Delbianco waarbij laatstgenoemde uiteindelijk als winnaar uit de strijd kwam en als tweede over de streep kwam. Reiterberger bouwde ondanks een vierde positie zijn leiding in het kampioenschap uit, verder waren het Mantovani, Vitali, Sandi, Tamburini, Russo en Pusceddu in de top tien.

 

Handige links Acerbis Czech Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag