Schotman maakt zich op voor seizoensopener in Aragon

67
robert-schotman
Robert Schotman | foto© Kawasaki Racing

Komende zaterdag werkt Robert Schotman zijn laatste test af in Assen, voordat het World Supersport 300 seizoen een week later van start gaat op Motorland Aragon. Na een ongelukkige eerste test heeft de 20-jarige coureur ondertussen veel goede trainingsmeters gemaakt in Aragon. Het doel van Schotman dit jaar is om constant in de top te scoren om zo de wereldtitel te pakken met de Ninja 400 van MTM Kawasaki Racing.

De eerste test van het seizoen in Almeria liep anders dan gehoopt voor Robert Schotman. Na een uur crashte Robert met een highsider, waarbij hij een duimblessure opliep en de test verder aan zich voorbij moest laten gaan. Gelukkig was de duim niet gebroken en kon Robert vorig week wel drie dagen belangrijke testmeters maken op Motorland Aragon, waar ook de eerste race van het seizoen verreden wordt. Tijdens de test in Aragon werden er diverse nieuwe dingen geprobeerd met de afstelling. Na een aantal goede verbeteringen vond Robert ook al snel weer zijn tempo en kon hij mee met de snelste rijders van de test. Deze tijden zeggen echter nog weinig over de verhoudingen in het veld, omdat het reglement van de motoren nog niet exact duidelijk is.

Wel verliet de coureur uit Dordrecht met een goed gevoel de test en gaat hij komende zaterdag (30 maart) verder trainen op het TT Circuit Assen. Op zijn thuiscircuit kan Robert en het MTM Kawasaki Racingteam de laatste hand leggen op de afstelling, voordat een weekend later het WK Supersport 300 seizoen van start gaat op Aragon. Vrijdag 5 april zijn de eerste officiële vrije trainingen. Dit jaar bestaat het startveld uit maar liefst 50 coureurs, waardoor er getraind wordt in twee groepen. De snelste 30 rijders kwalificeren zich zaterdag rechtstreeks voor de wedstrijd, die zondagmiddag om 15:15 uur van start zal gaan.

Robert Schotman:Het was een ongelukkig begin in Almeria, maar de test in Aragon was positief en wist ik mijn tempo te vinden. Nu gaan we testen in Assen, een belangrijke training omdat daar de tweede race is. We gaan proberen de juiste afstelling te vinden, zodat we in Assen vanaf de eerste training kunnen vechten voor uiteindelijk een overwinning in de race. Maar eerst hebben we nog het raceweekend in Aragon. Het is belangrijk om daar goed te beginnen, al is het nu nog lastig om te zeggen hoe de verhoudingen zijn tussen de motoren. Vorig jaar ontbrak ik bij drie races vanwege mijn blessure, maar in de overige wedstrijden zat ik constant in de top-vijf. Wanneer ik dit jaar ook zo constant in de top kan zitten en aantal overwinningen kan pakken, dan is het mogelijk om mijn doel te behalen voor 2019; wereldkampioen worden in de Supersport 300!’

Meet & Greet met Robert en MTM Kawasaki Racing tijdens de WorldSBK in Assen
Tijdens de WorldSBK in Assen is er op zondag 14 april de mogelijkheid voor een Meet & Greet met Robert en MTM Kawasaki Racing in de paddock. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom! De rondleiding van Robert zal starten om 11:30 uur en deze zal ongeveer een half uur duren. Als je mee wilt met de rondleiding, word je om uiterlijk 11:30 uur verwacht bij het tankstation op de paddock te zijn en Robert zal je daar oppikken. (bij een entreekaart heb je ook toegang tot de paddock in Assen).