Robert Schotman begint vol vertrouwen aan het World Supersport 300 seizoen 2018 in Aragon en Assen. Na drie goede testperiodes op de nieuwe Kawasaki Ninja 400 met het Motoport Kawasaki Team kan het seizoen voor de 19-jarige coureur uit Dordrecht gaan beginnen.

Robert Schotman kan terugkijken op een goede voorbereiding op het seizoen 2018. Met zijn nieuwe Kawasaki en teammaat Deroue testte Schotman op het circuit van Aragon, Assen en afgelopen week drie dagen op het circuit van Almeria. Aangezien de Kawasaki Ninja 400 een compleet nieuwe motor is, was het belangrijk om in het voorjaar veel meters te maken. Tijdens de test in Assen was Schotman al zeer te spreken over zijn tempo en dat geeft vertrouwen richting de start van het seizoen.

Vervolgens vloog de Dordtenaar door naar Almeria, waar hij onder goede weersomstandigheden samen met zijn teammaat volop dingen kon uitproberen aan de afstelling van de motor en een geslaagde race- en kwalificatiesimulatie uitvoerde. De samenwerking binnen het team verloopt goed en de Kawasaki is uiterst competitief. Schotman lijkt daardoor volledig klaar voor de start van het seizoen aankomend weekend op Motorland Aragon. Het seizoen staat ook meteen volledig aan, want een week later is al de tweede race voor Schotman op zijn thuiscircuit in Assen.

#6 Robert Schotman: ‘Het gevoel met de motor is goed en ik denk dat we met drie voorjaarstrainingen, waaronder op Aragon en Assen, klaar zijn voor de eerste twee raceweekenden. Ik ga voor een top-vijf notering in Aragon en mijn thuispubliek in Assen wil ik gaan bedanken vanaf het podium!’