Scott Deroue wil zijn sterke seizoensstart komend weekend een vervolg gaan geven in Imola. De nummer twee in de WK-stand testte vorig week op Misano om zich zo voor te bereiden op de derde race van het seizoen. De resultaten van de afgelopen jaren op Imola waren niet denderend van Deroue, wat hem extra motivatie geeft om komend weekend wel een goede uitslag neer te zetten.

Scott Deroue is sterk begonnen aan het World Supersport 300 seizoen. Na een derde plaats in Aragon en een tweede plaats op het TT Circuit Assen staat de MTM Kawasaki coureur op een tweede positie in het WK-klassement. Komend weekend (10 t/m 12 mei) staat de derde ronde van het kampioenschap op het programma in Imola. Deroue heeft weinig goede herinneringen aan het uitdagende Italiaanse circuit. In 2017 finishte Deroue als elfde. Vorig jaar stond hij wel op de eerste startrij, maar kwam hij in de race ten val.

Scott Deroue: ‘Ik heb het in de afgelopen jaren nooit goed gedaan op Imola en daarom ben ik extra gedreven om dat dit jaar wel te doen. Ik denk dat we nu ook het pakket hebben om een resultaat neer te zetten. Ik heb er een goed gevoel over, maar de concurrentie gaat wel moordend zijn want de Italianen zijn altijd erg snel op Imola. Ik heb er erg veel zin in en van mij mogen we gaan beginnen!’

Vorige week had Deroue met MTM Kawasaki Racing een test op het Misano World Circuit Marco Simoncelli, waar in juni ook een World Supersport 300 wordt verreden. Deroue trainde twee dagen samen met teamgenoot Robert Schotman. Ondanks dat het vrij druk was op de baan met zwaardere motoren, wist Deroue wel wat ritme op te doen voor het komende weekend. Ook kon Deroue met het team een aantal zaken testen met de Kawasaki Ninja 400, waardoor hij goed voorbereid kan afreizen naar Imola.

 

Handige links Pirelli Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App