Scott Deroue klaar voor thuisrace op het TT Circuit Assen

277
Scott Deroue - Aragon | foto© Kawasaki Racing

Na de derde plaats van Scott Deroue tijdens de eerste race wedstrijd van het seizoen op Motorland Aragon, staat een week later al de thuiswedstrijd in Assen op het programma. De afgelopen twee jaar wist Deroue een podiumplaats in de World Supersport 300 te scoren op het TT Circuit Assen en dat is dan ook zijn doel voor deze editie.

Scott Deroue kan terugkijken op een goede start van het seizoen met zijn podiumplaats in de openingsrace van het World Supersport 300 kampioenschap 2019. Dit resultaat werd echter niet zonder slag of stoot behaald, want Deroue moest starten vanaf een vijftiende positie. Een week later is al de tweede race van het seizoen op het TT Circuit Assen. Onlangs heeft Deroue getest op het Drentse circuit en hij merkte toen dat de Kawasaki Ninja 400 goed aanvoelt op zijn thuiscircuit.

Scott Deroue: ‘Ik heb vertrouwen dat het een goed weekend gaat worden op mijn thuiscircuit. We zijn in Aragon wel derde geworden, maar ik denk dat dit wel een vertekend beeld gaf van de verhoudingen, want we hadden het niet makkelijk. De test in Assen twee weken geleden goed gegaan. In de bochten waren we snel en de motor voelde goed aan. Wel komen we nu door het technisch reglement nog wat te kort op acceleratie, maar dat is op Assen wat minder belangrijk dan op sommige andere circuits. De focus ligt op een goede kwalificatie, deze moet beter dan in Aragon. Ik verwacht een grote kopgroep in de race, waarin ik natuurlijk graag van voren wil vechten.’

Deroue wist in 2017 de World Supersport 300 wedstrijd in Assen op zijn naam te schrijven en in 2018 stond hij ook op het podium met een derde plaats. De MTM Kawasaki coureur wist vorige week voor het derde jaar op rij een podiumplaats op Aragon te behalen en deze serie zou hij ook graag op het TT Circuit Assen willen neerzetten.

Vrijdag 12 april starten de vrije trainingen, gevolgd door de kwalificatie op zaterdag en de wedstrijd start zondagmiddag om 15:15 uur.