SD95 by Facility Service met Korporaal en Flier van start in FIM MiniGP World Series

1291
sd95-by-facility-service
V.l.n.r. Jaylen Korporaal, Scott Deroue en Levi Flier | foto© SD95 by Facility Service

Komende zaterdag gaat op het de TT Junior Track in Assen de Nederlandse editie van de FIM MiniGP World Series van start. Scott Deroue gaat met zijn kersverse raceteam SD95 by Facility Service met de 11-jarige Jaylen Korporaal en de 10-jarige Levi Flier van start in dit nieuwe kampioenschap, wat onderdeel is van het Road to MotoGP programma van Dorna.

Scott Deroue was naast zijn actieve carrière al bezig met het coachen van jonge rijders. De afgelopen jaren was Deroue al de begeleider van Jaylen Korporaal en Levi Flier. Toen de nieuwe FIM MiniGP World Series werd gepresenteerd, was dit het moment voor Deroue om zijn eigen team op te starten en aan deze nieuwe competitie deel te nemen. Het doel van Deroue is om jonge rijders te helpen en het niveau van de talenten in Nederland naar een hoger niveau te tillen. De 11-jarige Korporaal en de 10-jarige Flier zijn de eerste coureurs van SD95 by Facility Service.

Jaylen Korporaal (l) en Levi Flier (r) | foto© SD95 by Facility Service

De FIM MiniGP World Series valt onder het opleidingsprogramma van Dorna. Er wordt door jonge coureurs van 10 t/m 14 jaar geracet met identieke Ohvale GP-0 160 (cc) motoren. In verschillende landen in Europa wordt er in deze periode de landelijke competitie georganiseerd. De beste drie rijders van ieder nationaal kampioenschap plaatsen zich voor de finale van de FIM MiniGP World Series, die van 9 t/m 11 november verreden wordt in Valencia tijdens de Grand Prix aldaar.

 

Zowel Korporaal als Flier hebben ondanks hun jonge leeftijd al de nodige prestaties neergezet. Korporaal werd in 2019 tweede bij de Junior-A pocketbike klasse van de RAP Holland en vorig jaar was hij de beste in de Junior-B klasse van de KNMV. Op dit moment gaat de jonge coureur uit Rotterdam aan de leiding in het Italiaanse Coppa Italia 110 kampioenschap. In deze competitie wordt er gereden met Ohvale 110cc motoren. Ook Flier heeft ook al titels achter zijn naam, want hij werd vorig jaar kampioen in de Junior-A klasse. Dit jaar is Flier met vier overwinningen nog ongeslagen in het Nederlandse Ohvale 110 kampioenschap.

Scott Deroue: “Ik vind het erg gaaf dat ik mijn eigen team in de MiniGP World Series kan presenteren. Ik vind de opzet van dit kampioenschap heel tof en ik heb met mijn team een plan voor meerdere jaren. Mijn doel is om jonge rijders te helpen en de wegracesport naar een hoger niveau te helpen. Ik coach Jaylen en Levi al meerdere jaren en het klikt gewoon. Dit weekend gaan we in Assen beginnen. Beide rijders hebben nog maar weinig met een Ohvale 160 gereden en de Pirelli banden zijn voor hen compleet nieuw. Maar gezien het talent van Jaylen en Levi heb ik er alle vertrouwen in dat ze goed gaan presteren. Ik wil alle sponsoren en partners bedanken die dit mooie project mogelijk maken!”

FIM MiniGP World Series
In Nederland is RAP Holland de organisator van de FIM MiniGP World Series. Zaterdag 14 augustus zal de allereerste race van dit nieuwe kampioenschap worden georganiseerd op de TT Junior Track in Assen. Iedere racedag van de MiniGP bestaat na de trainingen en kwalificaties uit twee races. Publiek heeft gratis toegang op vertoon met een geldige QR-code van de Corona Check App, waarin je een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatief testresultaat kan uploaden. Na de races in Assen zal de Nederlandse FIM MiniGP World Series nog racen in Lelystad (28 augustus), Vledderveen (25 september) en Spa Francorchamps (17-18 oktober). De beste drie rijders uit de Nederlandse competitie plaatsen zich na de acht races voor de finaleronde in Valencia.
Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter