Het IDM-seizoen van Guus Boes gaat bijna van start, namelijk op 17-18-19 mei op de Duitse Lausitzring! Boes gaat dit jaar actief zijn in het prestigieuze Duitse kampioenschap (IDM Supersport 600) op een Yamaha R6. Omdat we jullie graag op de hoogte houden van de ontwikkeling in het team hebben we besloten om regelmatig met jullie wat update te delen!

Voorbereidingen
De trainingen op de verschillende vlakken zijn uiteraard al lang gestart! De trainingen op de motor zijn zelfs al in januari gestart. Zo is er inmiddels getest in Cartagena, Assen en vorige week nog in Oschersleben. In Assen is er getest met het Buchner team op de officiële IDM-motor. Naast het trainen en testen op de motor neemt Tristan Lentink, als trainer, ook alle fysiek en mentale trainingen voor zijn rekening om Guus zo optimaal mogelijk voor te bereiden op het komende IDM-seizoen.

Testen
Inmiddels is ook de eerste officiële test met het Duitse Buchner Motorsport Team al geweest tijdens een OW Cup wedstrijddag op het TT Circuit Assen. Guus heeft hier zaterdag 27 april een mooie vierde plaats behaald in de ONK SuperCup 600 klasse.

Overstap
Guus maakt dit jaar de overstap van Suzuki naar Yamaha. Om deze overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen is er onlangs een Yamaha R6 aangeschaft en getracht deze zo dicht mogelijk om te bouwen naar de motor waarmee hij in het IDM-kampioenschap gaat rijden. Al snel bleek, tijdens de test, dat het verschil tussen Guus zijn eigen motor en de IDM machine erg groot is! Het aanpassen van zijn eigen motor naar de IDM-motor is eigenlijk onmogelijk. De motor van Guus is een ouder model ten op zichtte van zijn IDM motor die het meest recente model is.

Hoe kun je ons helpen?
Omdat de motor van Guus zoveel afwijkt van zijn IDM wedstrijdmachine en dit niet helpt in de ontwikkeling van Guus en dus ook niet op zijn kansen in het kampioenschap is er contact geweest met Ten Kate Racing Products. Zij hebben een nieuwe Yamaha R6 opgebouwd en we hebben de oude motor van Guus ingeruild. Dit is echter een flinke investering geweest voor het team! Zijn nieuwe motor gaat hem helpen om zo optimaal mogelijk te trainen én voorbereid te zijn op de start van het kampioenschap!

Onze vraag is dan ook of je als vriend en sponsor van Guus je steun aan hem zou willen geven en dit te doen door een financiële bijdrage aan deze investering! Wij hopen dat je hieraan bij wil dragen en mocht je dit dan inderdaad willen? Neem contact op met Hans Boes (06-42111460) of Tristan Lentink (06 31951515), zij zorgen ervoor dat je investering op de juiste plek terecht komt.

Namens Guus en Tristan danken we jullie sowieso voor je onvoorwaardelijke steun en hopen dat we op een mooi én succesvol wedstrijdseizoen en hopen jullie aanmoediging ergens tijdens het kampioenschap aan de baan te mogen zien!

 

Handige links OW Cup Assen 27-04-2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App