Een officiële aankondiging van het team is er weliswaar nog niet maar Franco Morbidelli en Fabio Quartararo worden in 2019 de coureurs van het nieuwe SIC Yamaha MotoGP team. Dit nieuws heeft Yamaha Factory Racing Managing Director Lin Jarvis zondag voor de camera van motogp.com bevestigd.

Ondanks dat het nog steeds wachten is op een officiële aankondiging van het team is het definitief dat Franco Morbidelli en Fabio Quartararo in 2019 de twee coureurs worden van het in Maleisië gevestigde en georganiseerde SIC Yamaha team.

Zondagochtend tijdens de eyetime Motorrad Grand Prix von Österreich sprak motogp.com pitlane reporter Simon Crafar tijdens de warm-up met Yamaha Factory Racing Managing Director Lin Jarvis. De Australische reporter schroomde niet om Jarvis te vragen naar de rijderskeuze van het nieuwe Yamaha MotoGP satellietteam, confronteerde hem met de twee genoemde namen om hem vervolgens te vragen in hoeverre Yamaha een stem heeft gehad in deze keuze.

“Ik zal niet zeggen dat we niets te zeggen hebben,” aldus Jarvis. “Maar uiteindelijk is de beslissing over de aan te trekken coureurs die van het satellietteam. Het is namelijk een onafhankelijk en zelfstandig opererend team. Natuurlijk moet elke rijder die ze selecteren uiteindelijk door ons worden goedgekeurd en het niveau en de capaciteit hebben om op de M1 te rijden. Ze hebben voor Franco Morbidelli gekozen, een coureur die voor ons erg interessant is omdat hij wereldkampioen is, een VR46 Academy coureur en zeker talent heeft. Ik denk dat hij het beter zal doen op de M1 dan hij dit jaar laat zien op de Honda dus in het geval van Franco was er vanaf het begin geen twijfel mogelijk. De tweede rijder wordt Quartararo. In het geval van Quartararo, hij is een debutant, maar hij is jong – 19 jaar – en hij heeft zeker talent. Hij liet het de afgelopen twee jaar misschien niet altijd zien maar hij toont dit jaar opnieuw hoe getalenteerd hij is. Maar ik denk dat hij één van de zeer goede en snelle coureurs voor de toekomst is. Ik denk dat de keuze van Syahrin heeft laten zien dat je soms een keuze kunt maken en als het talent er is en iemand zonder verwachting wordt binnengehaald, hij zomaar eens kan verrassen. Dus als Yamaha zijn we heel erg tevreden met de keuzes.”

De reden dat er nog geen officiële aankondiging is vanuit het SIC Yamaha team zelf houdt verband met het feit dat er veel partijen bij het nieuwe project betrokken zijn die staatseigendom zijn. Zo is het Sepang International Circuit Maleisisch staatseigendom, iets dat ook geldt voor de nieuwe titelsponsor van het project, de Maleisische oliegigant Petronas.

Volgens de laatste info die we hebben gekregen van de verantwoordelijke mensen binnen het SIC project is de verwachting dat er een officiële aankondiging komt van het nieuwe SIC Yamaha team, haar rijders en de komst van Nederlander Wilco Zeelenberg als de nieuwe teammanager tijdens de eerstvolgende Grand Prix, de British Grand Prix op het circuit van Silverstone.

 

Handige links eyetime Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl