Owen van Trigt heeft afgelopen weekend in het Spaanse la Ribera zijn visitekaartje afgegeven tijdens zijn allereerste optreden in de Moto5 klasse van het ‘Cuna de Campiones’.

Nadat Owen van Trigt in 2018 Nederlands kampioen werd in het NK junior A minibike kampioenschap, was de 10-jarige coureur klaar voor de volgende stap. Na een goed gesprek met Steven en Bo Bendsneyder over het beste vervolgtraject, hebben de jonge Van Trigt en zijn vader besloten om deel te gaan nemen in het Moto5 kampioenschap bij de “Cuna de Campiones”in Spanje. In de Moto5 klasse wordt gereden met ongeveer 20 pk sterke racemotoren van MIR Racing met 17 inch wielen

Afgelopen zondag werden de eerste twee races van het seizoen verreden op circuit De La Ribera in Valencia.  Na een zeer goede kwalificatie mocht Van Trigt beide wedstrijden starten vanaf de vierde plaats op de grid.

De start van de eerste race verliep echter niet helemaal naar wens. De jonge Nederlander verliest een vijftal plaatsen en komt uiteindelijk als negende over de finish.

In de tweede race valt Van Trigt, wederom na een mindere start, terug van de vierde naar de achtste plaats. Dit keer verliep de race echter anders. Strak rijdend wist Van Trigt gedurende de race een aantal plaatsen goed te maken en leek de vierde plaats zijn deel te gaan worden. Niets bleek echter minder waar, in de laatste ronde slaat Van Trigt nogmaals toe door de voor hem rijdende coureur eruit te remmen en daarmee de laatste podiumplaats veilig te stellen. Een prestatie van formaat van de Nederlander tussen het Spaanse geweld.

Na dit sterke optreden kijkt Van Trigt al uit naar de volgende wedstrijden, wedstrijden die zondag 14 april verreden worden op het Circuit van Jerez de la Frontera.